Jавни позив за изградњу мини хидроелектрана

Објављен други јавни позив за доделу 143 локације за изградњу малих хидроелектрана у 20 локалних самоуправа у Србији. Рок за подношење пријава је до краја фебруара, а потенцијални инвеститори могу да се пријаве за највише 10 локација.

Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине објавило је други јавни позив за доделу 143 локације за изградњу малих хидроелектрана у 20 локалних амоуправа у Србији.

Укупна инсталисана снага мини хидроелектрана који се могу градити нашим локацијама је 57 мегавата, а вредност инвестиција је око 130 милиона евра.

Највише понуђених локација налази се на територији Врања (22), Крупња (13), Чајетине (13) и Књажевца (12).

Потенцијалним инвеститорима понуђене су само локације које су у потпуности спремне за изградњу, без издатих обавезујућих докумената као што су водни акти, енергетске дозволе или сагласности, локацијске или грађевинске дозволе.

"У односу на претходни јавни позив уведене су и одређене новине које ће омогућити да се квалитеније сагледају потенцијални инвеститори и олакша прибављање документације за добијање енергетске дозволе, односно сагласности и отпочињање изградње", навело је Министарство.

Обавезан део пријаве је кратак елаборат за сваку локацију, којим инвеститор показује да је заиста обишао локацију за коју је заинтересован, као и презентација компаније која се пријављује.

Потенцијални инвеститор ће моћи да се пријави за највише 10 локација, а рок за подношење потребне документације за добијање енергетске дозволе је продужен са шест на 12 месеци.

Рок за подношење пријава је 60 дана, односно до краја фебруара 2014. године, а план је да се меморандуми за сваку локацију потпишу до краја маја 2014. године.

Детаљне информације о јавном позиву и формулари за пријављивање налазе се на сајту Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине.

Министарство је 19. фебруара ове године објавило јавни позив за доделу сагласности и енергетских дозвола за изградњу мини хидроелектрана на 317 локација у 17 општина и градова.

На тај позив се јавило 173 домаћих и страних инвеститора, који су поднели укупно 1.464 пријаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара