Читај ми!

Дачић: Отварање радних места херојско дело

Незапосленост од 24 одсто је основни проблем у Србији, оценио премијер Ивица Дачић поручивши да је у условима економске кризе отварање радних места херојско дело. Дачић је посетио градилиште погона компаније "Морето", која је у обавези да запосли 50 радника. Власник Алфредино Морето каже да се на инвестирање у Србији одлучило јер је "Фијат" имао добре пословне резултате.

Премијер Србије Ивица Дачић посетио је у Баточини градилиште металског погона италијанске компаније "Морето", која је дужна да у почетку запосли 50 радника, а касније још 80.

Незапосленост од 24 одсто је основни проблем у Србији, рекао је Дачић је у индустријској зони "Брзан" и указао на то да је зато долазак страних инвеститора од великог значаја.

"У условима економске кризе врхунско херојско дело је отварање нових радних места. Тога нема без инвестиција, домаћих или страних, и сваки инвеститор добродошао је у Србији", истакао је Дачић.

Премијер је рекао да га посебно радује инвестиција "из пријатељске Италије", која је најзначајнији спољнотрговински партнер Србије.

Општина Баточина и фирма "Морето" су почетком септембра потписали уговор о инвестиционом улагању за изградњу фабричког постројења у индустријској зони "Брзан" у вредности од четири милиона евра.

"Морето" је произвођач кованих лимова и одливака, с пословном традицијом од 30 година. "Морето" је 2008. имао промет од 11,7 милиона евра, а прошле године је био 50 одсто већи.

Власник "Морета" Алфредино Морето рекао је да је задовољан што је у кратком року добио дозволе за изградњу погона у Баточини и оценио да је присуство премијера Србије на градилишту позив осталим инвеститорима.

"Задовољни смо што смо у кратком року добили дозволе за изградњу погона у Баточини, што нам је омогућило да производњу проширимо и у Србији. На тај корак смо се одлучили и због чињенице да 'Фијат' у Србији има добре пословне резултате", рекао је Морето и истакао да данас почиње иградња хале од хиљаду квадрата. 

Израдња погона на два хектара почела је у октобру, а производња би требало да крене следеће године.

Општина је ту компанију, као и друге инвеститоре, ослободила плаћања дажбина које су у надлежности локалне самоуправе.

Инвеститор је у обавези да одмах запосли 50 радника, а касније још 80. Од укупног броја запослених, 70 одсто треба да има пребивалиште у општини Баточина.

У посети градилишту је био и председник Скупштине Града Јагодине Драган Марковић, који је, према речима премијера, заслужан што је компанија "Морето" одлучила да инвестира у Баточини.

Дачић је додао да данас присуствује почетку реализације треће инвестиције у Србији за неколико месеци, која почиње уз посредовање Драгана Марковића, а захваљујући којима је запослено неколико стотина људи.

Марковић, коме је данас уручено признање Општине Баточина за допринос и развој економске сарадње Јагодине и Баточине, најавио је још неколико инвестиција италијанских компанија у Србији, у чијем уговарању је учествовао.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво