Хлеб не поскупљује

Наредних месеци не треба очекивати више цене хлеба, јер пшеница не поскупљује.

Цена пшенице се у последње време не расте, па у наредних неколико месеци не би требало очекивати повећање цене хлеба, оценио је секретар Одбора за пољопривреду и прехрамбену индустрију Привредне коморе Србије Милан Простран.

Он је, гостујући на Радиотелевизији Србије, рекао и да цена хлеба убудуће "сигурно неће падати колико пада цена пшенице" и додао да би било добро да се она не мења и да остане на садашњем нивоу.

Простран је рекао да Србија има око 300.000 тона пшенице, што у државним залихама што у залихама код произвођач и истакао да би већ требало размишљати о наредној сетви, то јест о повећању засејаних површина под пшеницом за 150.000 хектара.

"Повећање засејаних површина пшенице је неопходно како се не би више калкулисало да ли ће бити довољно за домаће потребе, као и да се тих нових 150.000 хектара преусмери на извоз", истакао је он.

Простран је истакао да Србија мора да постане извозник хране, да искористи високе цене хране у свету, и да у наредне две до три године извоз са садашњих 1,7 милијарди долара повећа на три милијарде долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи