Читај ми!

Вучић: "Ер Србија" ће бити најјача у региону

Циљ је да "Ер Србија" буде најјача, најбоља и најзначајнија авио-компанија у региону, изјавио је вицепремијер Александар Вучић на званичном представљању првог авиона националне авио-компаније. Успели смо да прoменимо понашање и начин размишљања о томе како се улаже државни новац, истакао Вучић.

19.39 - Први авион "Ер Србије" зваће се Новак Ђоковић, сазнаје РТС. 

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је, на званичном представљању јавности првог авиона националне авио-компаније, да је циљ да "Ер Србија" буде најјача, најбоља и најзначајнија авио-компанија у региону.

Вучић је, на промоцији "ербаса А319" у бојама "Ер Србије", приметио да је ово можда мали корак за ту компанију, али велики за државу Србију, имајући у виду да смо, како је рекао, "успели да променимо однос понашања и начин размишљања о томе како се улаже државни новац".

Поручио је да новац више неће служити за "бацање у бунар", већ за инвестиције и улагања у компаније, које ће се борити за позицију најбољих на тржишту и да буду профитабилне.

Истакао је да ће "Ер Србија" бити понос сваког грађанина земље и да ће се први пут показати да и у државној својини може да се направи предузеће са успешним и модерним менаџментом.

Уверен је да ће грађани Србије и сви који буду користили услуге "Ер Србије" за њу имати само речи хвале.

Вучић је напоменуо да ово показује да Србија може да буде модерна земља и да уме да учествује у томе и да развија послове као што је стварање авио-компанија.

Одговарајући на питања новинара да ли ће бити проблема за летове ка земљама ЕУ, Вучић је рекао да ће се број летова и повећати.

"Не само да ће бити дозвољено, него ће бити и остварено двоструко више летова него досад", најавио је Вучић.

Додао је да има и нових дестинација на које ће "Ер Србија" летети, а да се разговарало и о летовима за САД.

Вучић је навео да је првобитно планирано да ти летови буду остварени у периоду од три године, али да ће се то десити и раније и да ће се летети на две локације у Северној Америци.

Први потпредседник Владе рекао је да се помињу Торонто и Чикаго, да су неки више за Њујорк, али да ће се у сваком случају тај посао завршити до краја наредне године.

На питање новинара у вези са дуговима ЈАТ-а, Вучић је рекао да ће их држава преузети, а на питања да ли следе нова улагања, рекао је да ће се улагати у наредне две године.

"Улажемо новац у наредне две године, а после не", рекао је Вучић, који је додао да је важно да компанија послује позитивно и да доноси профит.

Вучић је истакао да очекује да ће "Ер Србија" за годину дана постати профитабилна компанија која ће држави плаћати порезе и доприносе и закључио да је то нова политика да се стварају успешна предузећа на корист грађана.

Вицепремијер је замолио руководство Србије да се у авиону служи српска храна, добро српско вино и додао да Србија има своје одличне производе, на које нико ко буде користио услуге "Ер Србија" неће имати примедбе.

Велики успех за кратко време

Генерални директор "Ер Србије" Дане Кондић оценио је да је много постигнуто за "само три месеца".

"Представили смо ново име 'Ер Србија' и нови лого који је дело Тамаре Максимовић, девојке из Србије, са црвеном, плавом и белом бојом наше заставе и стилизованим државним грбом", наводи Кондић.

Такође, подсећа, основана је и нова флота што је "огроман успех у овако кратком року".

Вучић и Кондић су приредили вечерас пријем поводом представљања првог авиона "ербас 319". У ВИП хангару на аеродорому "Никола Тесла" пријему су присуствовали председник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, министри, представници дипломатског кора и иностраног бизниса у Србији.

Први авион "Ер Србије", који је званично пустио у службу Александар Вучић, носиће име тенисера Новака Ђоковића, наводи се у саопштењу компаније.

"Новак Ђоковић је добро познат и омиљен у Србији и савршено се уклапа у нашу нову визију и посвећеност циљу да постанемо водећи авиопревозник у региону", рекао је Кондић.

Програм "Живих легенди Србије" биће представљан јавности постепено, у току наредних неколико месеци, и укључиће имена до 14 Срба, наших савременика, чија локална и међународна достигнућа могу да служе као инспирација и која могу да се поистовете са новим брендом "Ер Србије", наводи национална авиокомпанија.

Ербас А319, који је данас представљен и који носи име Новака Ђоковића, представља први корак у двофазном развоју нове флоте авиопревозника, у току којег ће у наредна два месеца бити уведено шест нових авиона, којима ће се у 2014. години прикључити још четири.

Први лет "Ер Србије" са њеним новим бојама из Београда за Абу Даби заказан је за сутра, а авио-превозник је почетком октобра одржао одабир кандидата за ново кабинско особље, који је привукао више од 600 људи.

Од 26. октобра "Ер Србија" ће успоставити нове летове са свог матичног аеродрома "Никола Тесла" у Београду ка Абу Дабију, а летови ка Бањалуци, Букурешту, Љубљани и Прагу биће реализовани до краја 2013. године.

Ти нови летови, како је речено, допуњују 29 дестинација ка којима су већ постојали летови ове авио-компаније у оквиру летњег распореда летења за 2013.

"Ер Србија" такође планира да отвори још седам нових траса између јануара и априла следеће године, а до јуна 2014. учесталост и капацитет летова ће се удвостручити уз летове до дестинација у 43 земље са 73.000 места за путнике на више од 670 летова недељно.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво