Оксфорд Економикс: 710 милиона долара од Ер Србије

"Ер Србија" ће донети 710 милиона долара српској привреди у 2014, што је 1,5 одсто БДП-а, саопштио је тим стручњака "Оксфорд Економикса". Јака "Ер Србија" од виталног значаја за националну привреду, каже генерални директор компанијее Дане Кондић.

На основу међународне анализе утицаја и економских предвиђања стручњака Оксфорд Економикса саопштено је да ће "Ер Србија" донети 710 милиона долара српској привреди у 2014. години, што је 1,5 одсто бруто домаћег производа.

Како је саопштено, очекује се да удео "Ер Србија" у БДП-у, као резултат свакодневног пословања, буде 118 милиона долара, уз стварање додатних 4.700 радних места само у Србији.

Генерални директор "Ер Србија"  Дане Кондић сматра да је студија показала важност снажне, комерцијално успешне националне авио-компаније.

"Јака Ер Србија је од виталног значаја за нашу националну привреду. То ствара радна места не само у оквиру авио-компаније, већ и у низу других важних сектора. Она доноси приход, не само нашој компанији, већ и хиљадама фирми, великих и малих, које послују у нашој земљи", рекао је Кондић.

Очекује се да приход од ноћења страних путника, што износи 1,500 долара по путнику, додатно повећа БДП за 250 милиона долара, што ће истовремено отворити и око 8.500 нових радних места у 2014. години.

Авио компанија тренутно има флоту од 14 авиона која се састоји од 10 "Боинга 737-300" и четири "АТР 72", а набавка осам нових авиона "А319" почиње у октобру.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво