Српска предузећа на сајму дрвета у Аустрији

Више од 30 српских предузећа, која се баве примарном прерадом дрвета, изложило је производе на 50. Међународном сајму дрвета, дрвне грађе и опреме, који је у току у Клагенфурту.

Сајам дрвета, на коме су се окупили излагачи из двадесетак земаља, отворен је у присуству највиших државних званичника Аустрије, а српски штанд посетила је и аустријска министарка спољних послова Урсула Пласник, која је истакла да је веома задовољна досадашњом привредном сарадњом Србије и Аустрије и да лично даје свој максимум и залаже се да односи две земље буду бољи.

Амбасадор Србије у Аустрији Драган Великић је указао да је сајам у Клагенфурту највеће окупљање српске привреде у иностранству у 2008. години, истакавши да је присуство српских фирми на сајму врло важно, јер је им даје могућност да се представе иностранству и да се упореде са аустријским, немачким и италијанским фирмама, па да виде где су у односу на конкуренцију, која их чека на тржишту Европске уније.

Српске привреднике и представнике ПКС након церемоније свечаног отварања поздравио је и гувернер покрајине Корушка Јерг Хајдер, који је рекао да је спреман да се заложи да се српским извозницима омогуће извесне олакшице, јобзиром да је Србија показала жељу да постане партнер и сарадник Аустрије, што јој треба и омогућити.

Сајам ће трајати до 31. августа и очекује се да ће штандове у пет хала посетити више од 500 привредних делегација из свих земаља ЕУ.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво