Отворена деоница на Коридору 10

Пуштена у саобраћај деоница Коридора 10 од границе са Македонијом до Левосоја код Прешева. Директор "Коридора Србије" најавио отварање деонице Доњи Нередовац - Српска кућа у дужини од осам километара до краја септембра.

Од јутрос је за саобраћај отворена деоница јужног крака Коридора 10 од границе са Македонијом до Левосоја, дужине 21 километар.

На деоницама где се и даље ради има сужења и преусмеривања саобраћаја, али недалеко од искључења за Прешево, застоја нема. То није био случај до пре недељу дана, али је од јутрос саобраћај пуштен и прави је ужитак возити се новим делом Коридора 10, јавља дописник РТС-а.

Директор "Коридора Србије" Дмитар Ђуровић каже да су радови на деоници у дужини од 21,5 килеметара од Левосоја до македонске границе су завршени.

"Као што смо обећали приликом недавне посете председника Скупштине Небојше Стефановића, саобраћај тече несметано", каже Ђуровић. 

Близу Прешева ће се до краја године наћи једна наплатна рампа. "На овој деоници то ће бити једина наплатна рампа и очекујемо да наредних неколико месеци буде активирана и да држава најзад почне да на тој деоници приходује", каже Ђуровић.

Ђуровић је најавио отварање деонице Доњи Нередовац - Српска кућа у дужини од осам километара, пуног профила ауто-пута до краја септембра.

"На свим деоницама се изводе радови пуном паром. Данас имамо 621 радника на терену, 118 машина и 88 камиона", истиче Ђуровић.

Деоница од Грабовнице до границе са Македонијом требало би да буде завршена до краја 2015. године.

Према Ђуровићевим речима, грчка Влада није променила одлуку да одустаје од финансирања изградње деонице Коридора 10 од Српске Куће до Левосоја у општини Бујановац, у дужини од осам километара, због чега "Коридори Србије" за изградњу те деонице покушавају да нађу другог инвеститора.  

Ђуровић је рекао да ће делегација Србије, предвођена председником Томиславом Николићем, у Кини представити пројекат изградње деонице Српска Кућа-Левосоје и да очекује позитивно решење.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво