Читај ми!

Емираћани на Копаонику

Компанија из Емирата купила је хотел "Југобанке" на Копаонику за 1,5 милиона евра, потврђено РТС-у. Хотел је продат непосредном погодбом јер на основу међудржавног Споразума између УАЕ и Србије није неопходно расписивање тендера, наводе у Дирекцији за имовину.

Влада Србије је хотел "Југобанке" на Копаонику продала компанији из Уједињених Арапских Емирата Проперти инвестмент ЛЛЦ за 1,5 милиона евра, потврђено је РТС-у у Дирекцији за имовину Србије.

Дирекција је тај хотел претходно откупила од сувласника за 2,1 милион евра.

Одлука о продаји хотела "Југобанке" компанији из Абу Дабија донета је на основу Закључка Владе Србије од 15. јула, а хотел је продат непосредном погодбом.

Основ за Закључак владе о продаји одмаралишта на Копаонику био је Споразум између Уједињених Арапских Емирата и Републике Србије, потписан 17. фебруара 2013. године, а ратификован у Скупштини Србије 15. марта.

Тим споразумом, како је саопштила Дирекција за имовину, предвиђено је да сарадња две земље обухвата стицање непокретне имовине у државном власништву, као и заједничко улагање у пројекте који укључују непокретну имовину у државном власништву.

"Србија се обавезала да ће продати одређену непокретну имовину субјектима у УАЕ, или ће инвестирати заједно са њима, по правилима и под условима договореним Споразумом, што ће бити регулисано посебним купопродајним или другим уговорима", истиче су у саопштењу Дирекције.

Објашњено је да је међудржавним споразумом регулисано и да уговори, споразуми, програми и пројекти неће бити предмет јавних набавки, јавних тендера, јавног надметања и сличних процедура утврђених у складу са законодавством Србије.

Дирекцији за имовину Србије је хотел "Југобанке" на Копонику продала Агенција за осигурање депозита, која је стечајни управник "Југобанке".

Продаја је обављена непосредном нагодом по цени од 2,1 милион евра, што је 60 одсто мање од цене коју је проценио судски вештак.

Претходно је било пет покушаја продаје хотела Југобанке на Копаонику, и то три пута лицитацијом и два пута тендером.

Сувласници тог хотела били су "Југобанка" из Београда, "Југобанка" из Косовске Митровице, "Алфа банка", фирма "Коп стар" из Београда и "НЛБ банка" из Београда.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво