Читај ми!

Кинески "Хуавеи" модернизује железницу

Споразум за модернизацију интегрисаног система телекомуникација "Железнице Србије" потписале са кинеском компанијом "Хуавеи". Радови на постављању оптичких каблова могли би да почну у октобру или новембру, рекао генерални директор Железница Драгољуб Симоновић.

Предузеће "Железнице Србије" потписало је у Београду с кинеском компанијом "Хуавеи" споразум за модернизацију интегрисаног система телекомуникација.

Генерални директор "Железница Србије" Драгољуб Симоновић рекао је након потписивања уговора да би радови на постављању оптичких каблова могли да почну у октобру или новембру ове године.

"Радиће се паралелно са реконструкцијом пруга на Коридору 10, коридору 11 и београдском железничком чвору. Вредност радова требало би да буде око 78 милиона евра и да се заврше до 2018. године", навео је Симоновић.

Симоновић је додао да је ове године ребалансом државног буџета обезбеђено 16 милиона евра за реализацију сарадње с кинеском компанијом "Хуавеи".

"То је довољно да се првенствено крене са постављањем отпичких каблова, да би затим могли да се извлаче системи потребни Железници", истакао је Симоновић.

Према његовим речима, модернизација телекомуникационог система неопходна је да би возови на реконструисаним деоницама могли да се крећу брзинама од 120 до 160 километара на сат.

Потпредседник компаније "Хуавеи" за централну и источну Европу и Скандинавију Џефри Ван истакао је да споразум представља важан корак будућег партнерства те компаније и "Железнице Србије".

Ван је истакао да је "Хуавеи" обезбедило телекомуникациона решења на више од 100.000 километара пруга у свету и да 45 од 50 водећих телелекомуникационих компанија користи Хуавеј опрему.

"Железнице Србије" и "Хуавеи" су 18. новембра 2011. године потписали Меморандум о разумевању, а 25. јуна 2012. године Споразум о пословно-техничкој сарадњи на том пројекту.

Према плану предузећа "Железнице Србије", у 2014. години ће у телекомуникациону инфраструктуру бити уложено још 22 милиона евра, а од 2015. до 2018. године додатних 40 милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво