Читај ми!

Табаковићева одговара Ђиласу

Гувернер Јоргованка Табаковић каже да је неаргументована изјава лидера ДС-а Драгана Ђиласа да је одбила предлог те странке да, као гаранцију за деблокаду рачуна партије, заложе личне менице чланова. Рачун ДС-а није блокирала централна банка, већ Развојна банка Војводине меницом по датом кредиту, саопштила је Табаковићева.

Два дана после изјаве лидера Демократске странке Драгана Ђиласа да је гувернер НБС Јоргованка Табаковић одбила предлог те странке да, као гаранцију за деблокаду рачуна партије, заложе личне менице чланова, одговор стиже из Централне банке. Јоргованка Табаковић каже да изјава није аргументована.

"На захтев Развојне банке Војводине, 5. марта 2013. године, а по основу менице у корист те банке, наплаћено је 30 хиљада динара. Меница је, иначе, издата на износ од око 360 милиона динара. Демократска странка је истог дана упутила захтев Одељењу принудне наплате НБС у Крагујевцу у којем се наводи да су средства на рачунима са којих је извршена принудна наплата изузета од принудне наплате одлуком Владе и у којем се тражи да им се рачуни одмах деблокирају", саопштава гувернер НБС.

У саопштењу се наводи да је поступак изузимања средстава од принудне наплате регулисан тако што правно лице код пословне банке на основу акта Владе или на други прописан начин отвара текући рачун на којем се евидентирају средства изузета од принудне наплате, што пословна банка означава на текућем рачуну.

"На захтев ДС-а је одговорено истог дана. Објашњено им је да нису поступили на законом прописан начин, указано је да је Народна банка Србије у свему поступила по закону и да проблем могу да реше у некој од својих пословних банака. После овог одговора, додатних захтева није било", наводи се у саопштењу гувернера.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво