Читај ми!

Пробој на анголско тржиште велики успех

Србија је дала веома квалитетну понуду Анголи и због тога је успела да се пробије на њено веома захтевно тржиште, каже војнополитички коментатор Мирослав Лазански. Војна индустрија вуче остале сегменте привреде, па ће тако у Анголи, поред наменских, бити запослене и многе српске цивилне компаније, истакао је Лазански.

Војнополитички коментатор Мирослав Лазањски рекао је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, да је Србија дала Анголи врло квалитетну понуду, чиме је успела да се пробије на то тржиште.

Према његовим речима, продати Анголи производњу неких борбених система, договорити изградњу нове војне болнице која ће бити копија ВМА је велики успех.

"Ангола је врло размажено и високо захтевно тржиште, пошто земља добија велики новац од извоза нафте. Уопште није лако ући на то тржиште и успех првог потпредседника Владе Александра Вучића је веома добра ствар", истакао је Лазански.

Како је рекао, то ће уједно бити и одлична референца војног санитета, јер ће тамо, осим градње болнице, наши лекари помагати у обуци кадрова.

Говорећи о упошљавању српске привреде, Лазански је рекао да војна индустрија, као и у већини земаља, вуче остале сегменте индустрије, па ће тако у Анголи, поред наменских, бити запослене и многе цивилне компаније у Србији.

О потписивању споразума о развоју ракетног система са Абу Дабијем и критика на његов рачун, Лазански истиче да критике нису основане и да у Србији има технолошког потенцијала да се такав ракетни систем заиста и прозведе.

"Продати нешто Уједињеним Арапским Емиратима, који од војне индустрије могу да купе све најсавременије на овом свету је, такође, велики успех", каже Лазански.

Он наводи и да је веома битна ствар што и УАЕ и Ангола желе од Србије, поред готовог производа, да купе и технологију.

"И Емирати и Ангола на светском тржишту могу да купе шта хоће, али нико да им испоручи технологију, а они желе технологију да би се осамосталили", закључио је Лазански.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво