Читај ми!

"Купер тајер" гради нову фабрику

У новој фабрици америчке компаније "Купер тајер" у Крушевцу запослиће се 130 радника до јуна 2014. године. То је и прва компанија која је искористила олакшице које даје град за изградњу нових погона и отварање нових радних места, саопштила је градска управа Крушевца.

Америчка компанија "Купер тајер" прва је искористила олакшице које даје Град Крушевац за градњу нових погона који ће омогућити запошљавање нових радника, речено је у Градској управи. Олакшице подразумевају умањење накнаде за уређење земљишта од 65 одсто јер се компанија обавезала да ће по завршетку инвестиције запослити 130 радника.

"Купер тајер је доставио план за изградњу нове фабрике која ће омогућити запошљавање 130 радника и добио је олакшице које Град предвиђа за такве инвеститоре", рекао је градоначелник Крушевца Братислав Гашић.

Начелница одељења за утврђивање, наплату и контролу јавних прихода Града Мирјана Милановић је рекла да је реч о одлуци о уређивању грађевинског земљишта, која је донета 2011. године.

"Предвидели смо олакшице за инвеститоре који граде и тако запошљавају нове раднике на неодређено време. Инвеститор је ослобођен 0,5 одсто накнаде за уређивање грађевинског земљишта, која се плаћа приликом изградње, а услов је запошљавање најмање 10 радника", објаснила је Милановићева.

Додала је да је "Купер тајер" добио умањење накнаде од 65 одсто јер је доставио елаборат којим се обавезао да ће по завршетку инвестиције запослити 130 радника, што треба да уради најкасније шест месеци након завршетка инвестиције, односно до јуна 2014. године.

Умањење је, како је навела, значајно, јер се односи на наканду за уређење земљишта на којем ће бити велики објекат, а која у трећој зони, индустријској зони, износи 2.587 динара по квадрату.

Градском одлуком је предвиђено да инвеститор, који понуди план градње и обавеже се да ће упослити 200 радника, у потпуности буде ослобођен плаћања накнаде за уређивање грађевинског земљишта.

"Купер тајер" се бави производњом гума за индустријска и теренска возила и аутомобиле, а у Крушевцу послује од јануара 2012. године када је компанија купила Фабрику аутогума, бившу "Трајал корпорацију", и преузела њених око 450 радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи