Читај ми!

САД најважније тржиште "Застава оружја"

Извоз спортског и ловачког оружја на тржиште САД је од велике важности за "Заставу оружје", због реномеа, као и комерцијалног ефекта, рекао је директор те компаније из Крагујевца Раде Громовић.

Директор "Застава оружја" Раде Громовић изјавио је да је за ту фабрику извоз на америчко тржиште од изузетне важности, како због реномеа тако и комерцијалног ефекта.

Громовић је гостујући на РТС-у рекао да америчко тржиште представља 75 одсто укупног светског тржишта ловачког и спортског оружја и "ако нисте присутни на том тржишту, као и да не постојите".

"Из тог разлога је за наше капацитете изузетно важно да будемо на овом тржишту и због реномеа као и комерцијалних елемената, јер веће количине оружја можете да пласирате само на ово тржиште", рекао је Громовић.

Наводећи да "Застава оружје" из Крагујевца извози производе и на друга тржишта у више од 40 земаља, он је истакао да је америчко највеће и као такво детерминише количине и комерцијалне ефекте.

Громовић је подсетио да је на недавном сајму "Шот шоу" у Лас Вегасу фабрика имала запажен наступ, на ком су приказани полуаутоматски карабини на бази система "калашњиков", као и малокалибарске пушке и пиштољи.

Према његовим речима, уговорене су велике количине за извоз, што ће стабилизовати пословање у предузеће.

Уз крагујевачку фабрику, на том сајму производе је представило 1.600 излагача из више од 100 земаља.

Громовић је напоменуо да фабрика ове године слави 160 година постојања и рада.

"Та традиција се негује и то се преноси на квалитет наших производа. То је нешто што детерминише наше производе и позиционира их на светском тржишту као изузетно квалитетне", казао је он.

Громовић је додао да фабрика има добру сарадњу са Војском Србије и Војнотехничким институтом са којим је потписан уговор о развоју новог топа НАТО калибру од 30 милиметара.

Прошле године, крагујевачки оружари су остварили извоз од око 25 милиона долара, а фабрика је додатно запослила 300 људи, међу којима 150 младих кадрова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво