Читај ми!

Калановићева са амбасадором Бугарске

Гранични прелаз треба да буде место где ће се одвијати жива размена људи и робе, рекла министарка Верица Калановић на састанку са бугарским амбасадором Ангелом Димитровим. Постоји интересовање општина са обе стране границе за отварање нових граничних прелаза, закључено на састанку.

Министарка регионалног развоја Србије Верица Калановић и амбасадор Бугарске Ангел Димитров разговрали су о могућностима отварања нових граничних прелаза и о сарадњи у изградњи инфраструктуре.

Калановићева је новинарма рекла да постоји интересовање општина са обе стране границе за отварање граничних прелаза и да очкује напредак током мандата садашње владе.

Гранични прелаз, како је рекла, треба да буде место где ће се одвијати жива размена људи и робе.

Министарка је рекла да је са бугарским амбасадором разговрала и коришћењу предстојеће изградње међународног гасовода за руски гас "Јужни ток" и о наставку изградње ауто-пута Ниш-Софија, код Димитровграда са бугарске стране.

Калановић и Димитров су разговарали и о коришћењу Старе планине и еврорегиона којем она припада.

"Састанак је је био изузетно пријатељски и веома конструктиван. Граница није препрека за развој привреде, пољопривреде, туризма, за заједничку изградњу великлих инфраструктурних пројеката", рекла је министарка Калановић.

На састанку је предложен састанак два министарства за регионални развој и заједнички састанак председника општина и градоначелника.

Амбасадор Ангел Димитров је такође оценио састанак као врло интересантан и важан, и рекао да очкује да будући  састанак стручњака доведе до већег развоја сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво