Средства за Коридор 10 ће бити обезбеђена

Председник Владе Србије Мирко Цветковић изразио је уверење да ће средства за завршетак свих кракова Коридора 10 бити обезбеђена.

"Ми за сада користимо средства која су већ била билансирана и настојаћемо да додатна средства преусмеримо из НИП-а на Коридор 10", рекао је Цветковић приликом обиласка радова на обилазници око Београда од Орловаче до Остружнице.

Коридор 10 је, према његовим речима, приоритет у раду владе, имајући у виду да нам путна инфраструктура недостаје, а што је један од нужних услова за прилив страних инвестиција и подизања атрактивности земље.

Зато се влада додатно ангажује на обезбеђењу финансијских средстава која треба да стигну у току ове и наредне године, додао је Цветковић.

Упознавши се са током радова на обилазници око Београда, премијер је казао да је њен основни циљ да растерети саобраћај у главном граду, тако да Газела и аутопут Београд-Загреб постане у пуној мери градска, а у мањој мери, транзитна саобраћајница.

Средства за обилазницу ће, према речима Цветковића, бити обезбеђена из домаћих средстава и из кредита.

Он је позвао републичке посланике да прекину са опструкцијом и да тако помогну да се ратификације што пре заврше, "јер нам значајна средства, већ уговорена, леже и не могу да се искористе за радове који су у току".

Српски премијер је обишао радове с министром за инфраструктуру Милутином Мркоњићем и министарком за НИП Верицом Калановић.

Обилазница би, према обећањима, требало да буде завршена до 1. октобра.

Обилазница ће бити завршена 15 дана пре првобитно утврђеног рока, 15. октобра, јер су, према речима Мркоњића, извођачи сами донели одлуку да раде и трећу смену.

Он је казао да ће после завршетка тог сектора 4, дужине 7,7 километара, почети адаптација београдске Газеле.

И он је критиковао посланике због опстукције, чиме се онемогућава ратификација уговора који би омогућили Србији кредите за наставак изградњи обилазница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво