Читај ми!

Расте број туриста и хотела у Београду

Осим већег броја гостију, у Београд је све више хотела и хостела. Хотела је 58 са око седам хиљада кревета, а хостела, којих до пре десетак година у опште није било, сада је 85 са близу три и по хиљада места.

Београд бележи пораст броја страних туриста. Упоредо расте и број смештајних капацитета. У овом тренутку наша престоница има 58 хотела са око седам хиљада кревета, али и све више и хостела и приватног смештаја. Ноћење у приватном смештају кошта од 12 евра.

Пре десетак година Београд није имао ниједан хостел па су лети ученички домови преузимали њихову функцију. Сада их има 85 са близи три и по хиљаде кревата. Гости хостела су по правилу млади људи који са ранчевима на леђима обилазе свет. За разлику од њих у приватном смештају одседају све категорије гостију.

Маја Кисин из агенције "Кристал код", говорећи о гостима каже да овде долазе од људи на лечењу, преко преко туриста који долазе да се забаве и обиђу град, до пословних људи па до спортиста, али и филмских звезда које овде долазе да раде на разним пројектима.

Собе, апартмани, станови и куће који се издају гостима Београда, углавном су у центру града и на Новом Београду.

"Гости се све чешће одлучују за боравак и одседање у приватном смештају пре свега због повољнијих цена али и неког осећаја, што се каже - као код куће", каже Јелена Станковић из Туристичке организације Београда.

Приватни смештаја у Београду нуди се на сајту Туристичке организације Београда, а део је и светског резервационог система.

Бисера Идризовић из агенције "Кристал код" објашњава да су сви апартмани категоризовани у сарадњи са ТОБ-ом и Секреатаријатом за привреду и сваки нови апартман који добијемо ми редом категоришемо како бисмо легално пословали, додаје она.

На легалном тржишту је 120 станова и апартмана а изнајумљује се - неколико пута више. Такве власнике, агенције регистроване за обављање ове делатности сматрају нелојалном конкуренцијом, а држава губи много новца јер њихово пословање заобилази легалне новчане токове.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво