Читај ми!

Представљена макета аеродрома Ченеј

Представници Владе АП Војводине и Факултета техничких наука представили су макету аеродрома Ченеј код Новог Сада. Према најавама, аеродром би требао да буде играђен до краја 2015. године.

У Холу зграде Владе АП Војводине, представљена је макета аеродрома Ченеј у Новом Саду.

Како је истакнуто овај аеродром, чије идејно решење је израдио Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду, био би завршен крајем 2015. године.

Председник Владе АП Војводине Бојан Пајтић је подсетио да је за решавање формалних својинско-правних проблема у вези са пројектом Аеродрома Ченеј био потребан период од две године.

Покрајинска влада је данас донела Предлог одлуке о изради Просторног плана Аеродрома Ченеј.

"Пре два месеца са нашим пријатељима са Факултета техничких наука договорили смо се да ће Факултет донирати ово сјајно идејно решење са макетом будућег Аеродрома. Реч је о пројекту, који је нама изванредно важан због тога што ће пословни летови од 2015. године, када очекујемо да ће Аеродром бити завршен, бити везани за Војводину", рекао је Бојан Пајтић на представљању макете аеродрома.

Према речима Пајтића аеродром ће бити „уподобљен за лоу кост летове, обзиром да је данас цела северна Војводина орјентисана према аеродрому у Будимпешти, а западна Бачка према аеродрому у Осијеку, те нема разлога да наши грађани остављају своја средства у Мађарској и у Хрватској ако може да постоји један овакав инфраструктурни пројекат".

Покрајинске власти процењују да ће аеродром бити у функцији од 2015. године и да ће приликом његове изградње бити коришћена коцепција приватно-јавног партнерства, како би омогући додатни начини финансирања.

Аеродром ће изгледати слично аеродрому у Тивту у Црној Гори.

Макету аеродрома су представили представници Факултета техничких наука у Новом Саду.

Аеродром је пројектован као аеродром типа „Ц" са одлазним о долазним терминалом и пословним објектом са контролним торњем и заузимаће површину од око 7 хектара без писти и интерних саобраћајница.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво