Бесплатне акције "Телекома"

На основу закључка Владе Србије, Централни регистар хартија од вредности извршио је пренос бесплатних акција "Телекома Србија". Од укупно милијарду акција Телекома, 6,94 одсто акција добили су запослени и бивши запослени те компаније, а 15 одсто грађани.

Централни регистар хартија од вредности је, на основу закључка Владе Србије, извршио пренос бесплатних акција "Телекома Србија". Од укупно милијарду акција "Телекома", 6,94 одсто акција добили су запослени и бивши запослени те компаније, а 15 одсто грађани. 

Почетна цена једне акције на берзи биће 2,27 евра, а сваки грађанин који има право на бесплатне акције, а таквих је 4,8 милиона, постао је власник 31 акције "Телекома Србија".

Влада Србије је 20. априла усвојила Закључак о бесплатној подели акција Телекома Србија и одредила тржишну вредност капитала те компаније од 2,27 милијарди евра.

Влада је застала са поделом бесплатних акција крајем 2011. године због преговора са грчком компанијом ОТЕ, а када је трансакција завршена држава Србија је постала једини власник највећег домаћете телекомуникационог предузећа.

Крајем 2011. власници Телекома Србија били су Влада Србије са 80 одсто и грчки ОТЕ са преосталих 20 процената, које је држава потом откупила за 380 милиона евра.

Почетком 2011. године на неуспелом тендеру за продају 51 одсто "Телекома", српска влада је за тај пакет тражила минимално 1,4 милијарде евра, док је "Телеком Аустрија", као једини учесник на тендеру, понудила 950 милиона.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи