Читај ми!

Отпис камата на порезе и доприносе

Влада Србије предлаже отпис камата за порезе и доприносе за обавезно социјално осигурање да би поспешила развој привреде и омогућила да се предузетници и физичка лица растерете неплаћене камате.

Влада Србије усвојила је Предлог закона о отпису камате на доспеле обавезе по основу одређених пореза и доприноса за обавезно социјално осигурање.

Према овом предлогу камате ће бити отписане пореским обвезницима који поднесу захтев до 30. јуна 2013. године за - порез на доходак грађана укључујући и порез на приходе од самосталне делатности, порез на добробит предузећа, порез на пренос апсолутних права, порез на наслеђе и поклон, порез на промет, порез на регистровано оружје.

Такође, за оне који испоштују тај рок, биће отписане и камате за доспеле обавезе за - порез на фонд зарада, порез на финансијске трансакције, доприносе за обавезно пензијско и инвалидско осигурање и доприносе за обавезно осигурање за случај незапослености.

Предлаже се да камате буду отписане уз услов да је обвезник до дана подношења захтева уплатио главни дуг за обавезе до 31. децембра 2011. године, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за односе са медијима.

Овим Предлогом закона Влада помаже оживљавање и развој привреде и омогућава да се привреда и предузетници, као и физичка лица, растерете неплаћене камате, како би били у могућности да ефикасније измирују текуће обавезе, наводи се у саопштењу.

Влада је усвојила и Програм подршке одрживом развоју пољопривреде и села у неразвијеним општинама Сјеници, Тутину, Пријепољу, Прибоју, Новој Вароши и граду Новом Пазару за ову годину.

Државни секретар у Министарству финансија Миодраг Ђидић раније је најавио могућност доношења прихватљивог модела репрограмирања старих пореских дуговања, имајући у виду, пре свега, ситуацију у привреди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво