Читај ми!

"Фијат" возом до луке Бар

Нови "Фијатов" модел од јуна возовима српске железнице до луке Бар. Први воз са ауто-деловима за "фијат" стиже у Крагујевац крајем фебруара. Превоз усклађен са динамиком "Фијата", каже директор "Железница Србије" Милован Марковић.

"Железнице Србије" ће већ крајем фебруара почети да превозе ауто-делове за нови "Фијатов" модел, а од јуна и готове аутомобиле из Крагујевца за луку Бар, најавио је генерани директор српских железница Милован Марковић.

"Железнице" ће до краја ове године из Крагујевца за Бар транспортовати 26.400 аутомобила ("фијат 500L") са 132 теретна воза, рекао је за Марковић Танјугу.

Марковић је навео да ће први воз са ауто-деловима за "фијат" доћи у Крагујевац крајем овог месеца из правца Шида.

Ускладили смо тај превоз са динамиком производње коју очекује "Фијат", рекао је Марковић.

Током јуна и јула, "Железнице" ће сваке седмице, према Марковићу, превозити до Бара готове аутомобиле са по једним возом, а у августу и септембру са по три воза недељно.

У октобру ће железнице транспортовати нова "Фијатова" возила са седам возова недељно, а у новембру и децембру ће бити по девет возова седмично.

Марковић је додао да ће сваки воз носити по 200 аутомобила.

Генерални директор "Железница Србије" каже да је већ утврђена динамика и за 2013. годину, по којој ће сваке недеље из Крагујевца за Бар ићи 14 возова, као и један воз према Суботици и даље ка Европи.

Планирано је да српске железнице наредне године из Крагујевца транспортују око 3.000 аутомобила седмично или укупно скоро 160.000 аутомобила, прецизирао је генерални директор "Железница Србије".

Марковић је нагласио да је уговорени посао превоза ауто-делова и аутомобила за потребе "Фијата" изузетно значајан посао за "Железнице Србије", град Крагујевац и Србију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво