Читај ми!

"Телеком" откупио акције ОТЕ

"Телеком Србија" потписао уговор о откупу 20 одсто акција ОТЕ, вредан 380 милиона евра. Србија постала стопроцентни власник "Телекома". Трансакција ће бити завршена до краја првог квартала 2012. године.

Компанија "Телеком Србија" објавила је да је са грчком компанијом ОТЕ потписала уговор у Атини о откупу 20 одсто акција тог мањинског партнера, по цени од 380 милиона евра. 

Према уговору, та трансакција ће бити завршена до краја првог квартала 2012. године.

На основу одлуке Управног одбора "Телекома" о расподели добити за 2011. годину којом ће се акционарима поделити 50 одсто остварене добити, а према пројекцији резултата на крају године, грчкој компанији ће бити исплаћено 17 милиона евра, а Влади Србије 68 милиона евра привремене дивиденде за фискалну 2011. годину.

ОТЕ је власник 20 одсто акција "Телекома Србија" од 1997. године, а Влада Србије поседовала је преосталих 80 одсто акција. Сада је Србија поново стопроцентни власник "Телекома".

Уговор су потписали генерални директор "Телекома Србија" Бранко Радујко и председник и извршни директор компаније ОТЕ Мајкл Тсамаз.

Радујко је том приликом истакао да је ово важан дан за обе компаније и захвалио Тсамазу и његовом тиму на инвестицији компаније ОТЕ у "Телеком Србија", на 15-годишњем партнерству и доприносу развоју и расту компаније.

"Што се 'Телекома Србија' тиче, пред нама је процес трансформације у отворено акционарско друштво, подела бесплатних акција, даља професионализација управљања и ефикасно спровођење наше пословне стратегије фокусиране на кориснике наших услуга и тржишну утакмицу", истакао је Радујко.

"Сигуран сам да ће 'Телеком Србија' као модерна и отворена компанија задржати лидерску позицију на тржиштима на којима послује и да ће успешно одговорити на све изазове и промене у индустрији телекомуникација, као и изазовима глобалне економске и финансијске кризе", додао је Радујко.

Тсамаз је, такође, изразио уверење да је потписани споразум обострано користан и захвалио менаџменту и запосленима у "Телекому" на успешној сарадњи и одличним резултатима које је компанија до данас остварила.

"Продаја акција 'Телекому Србија' имаће позитиван утицај на наш ток готовине и део је наше стратегије да се смањи нето дуг компаније ОТЕ", додао је Тсамаз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво