Нема продаје "Телекома" испод цене

Премијер Мирко Цветковић поручио да Влада Србије неће продати "Телеком Србија" испод утврђене цене од 1,4 милијарде евра. Таква одлука ни на који начин неће угрозити ликвидност буџета, рекао Цветковић.

Влада Србије неће продати "Телеком Србија" испод утврђене минималне цене од 1,4 милијарде евра, истакнуто је у изјави председника Владе Републике Србије Мирка Цветковића достављеној медијима.

Формални предлог одлуке донеће радна група задужена за продају "Телекома", после анализе техничког аспекта понуде "Телекома Аустрија", наводи се у изјави.

Одлука да се не прода "Телеком Србија" испод утврђене цене ни на који начин неће угрозити ликвидност буџета, као ни финансирање развојних пројеката Србије, каже се у изјави премијера Србије.

Једину понуду за куповину 51 одсто акција "Телекома Србија" доставила је компанија "Телеком Аустрија".

Радна група Владе Србије за продају акција "Телекома" констатовала је да је "Телеком Аустрија" понудио 1,4 милијарде евра, од чега 950 милиона евра за акције, а 450 милиона евра за инвестиције.

Влада Србије понудила је на продају 31 одсто акција, а грчки ОТЕ свих 20 одсто акција које поседује у "Телекому". Тендер за продају "Телекома Србија" објављен је 20. октобра 2010. године.

број коментара 7 пошаљи коментар
(субота, 09. апр 2011, 12:48)
anonymous [нерегистровани]

prodaja?

Zasto? Zato sto takav jedan institut ne donosi mnogo para za vreme trajanja jednog mandatata. Zato sto ovde svi gledaju da ugrabe sto vise para a ne sto ce nesto biti korisno.

(среда, 23. мар 2011, 11:38)
Petar [нерегистровани]

Da li vredi?

Pitanje je da li Telekom vredi onoliko koliko mi mislimo da vredi.

(среда, 23. мар 2011, 07:44)
anonymous [нерегистровани]

Telekom

je jedini ostao da se proda posle toga nema vise ..samo mi nije jasna cena 1.4 milijarde a NIS su prodali za 400 mlijona sta vredi vise..?

(уторак, 22. мар 2011, 17:42)
anonymous [нерегистровани]

Nema prodaje

Nema prodaje Telekoma :)

(уторак, 22. мар 2011, 14:51)
anonymous [нерегистровани]

Skrivena kamera

A ko je pricao da se i prodaje?

(уторак, 22. мар 2011, 14:46)
nn [нерегистровани]

dosta prodaje


dosta te prodaje , zasto ne izgradite nesto,

na primer institut koji bi proizvodio savremene proizvodne masine,

da bi i mi mogli krenuti nesto da proizvodimo bez ulaganje u stranih masina koje toliko kostaju da se proizvodnja finis produkta dek posle deset godina isplati, nakon sto je oduzen dug za uvoz dih proizvodnih masina, a onda opet treba nove posto su zastarele posle 10 godina,

mozda smo zbog toga propali?

(уторак, 22. мар 2011, 13:42)
anonymous [нерегистровани]

Прилика

Ово је идеална прилика да се коначно одустане од продаје.