Понуде за "Телеком" до краја марта

Рок за достављање обавезујућих понуда за продају 51 одсто "Телекома" продужен до 31. марта 2011. године да би се учесницима и свим заинтересованим дало довољно времена да проуче тендерску документацију.

Радна група Министараства финансија за приватизацију дела од 51 одсто капитала "Телекома Србија" продужила је рок за достављање обавезујућих понуда уместо 21. фебруара до 31. марта 2011. године.

Рок је продужен да би се учесницима дало довољно времена да проуче тендерску документацију, како би дали што квалитетније понуде за приватизацију дела капитала "Телекома", објаснили су агенцији Танјуг у Министарству финансија.

Влада Србије, на седници од 24. децембра 2010. године, усвојила је закључак којим је утврђена минимална почетна цена за продају 51 одсто капитала Телекома "Србија", у вредности од 1,4 милијарде евра.

Влада је задужила Министарство финансија да, у сарадњи са Радном групом за спровођење тендера за продају дела Телекома "Србија" да обавести о почетној цени све учеснике на тендеру за приватизацију дела те српске компаније.

Тендерску документацију до сада је откупило седам компанија, "Дојче Телеком", "Франс Телеком", "Телеком Аустрија", "Америка мовил", "Ведер инвестментс", "Турксел" и "Вимпелком".

Тендер за продају дела "Телекома" расписан је 20. октобра прошле године, а рок за достављање обавезујућих понуда био је 21. фебруар 2011. године.

Јавна аукција по истеку рока 

По истеку рока, Влада Србије требало би да закаже јавну аукцију пред телевизијским камерама, као и када се продавала компанија "Моби 63" (бивши Мобтел) у јулу 2006. године.

Компанија "Моби 63" продата је на јавној аукцији за 1,513 милијарди евра норвешком "Теленору", јер је "Телеком Аустрија" одустао и то је до сада највећа директна страна инвестиција у Србији.

Телеком је једини оператер фиксне телефоније у Србији, а лиценцу су у међуврамену добили "Орион Телеком" и "Теленор", који би почетком ове године требало да почну да пружају услуге.

Према компанијским подацима, "Телеком Србија" је 2009. године имао око 3,2 милиона корисника фиксне телефоније, док је на тржишту мобилне телефоније заузимао 60 одсто са око 5,9 милиона корисника.

"Телеком Србија" поседује и телекомуникационе компаније "Мтел" у Црној Гори и "Телеком Српске" у Републици Српској, а цела "Телеком Србија" група имала је 2009. године укупно 7,7 милиона корисника мобилне телефоније и 3,4 милиона корисника фиксне телефоније, као и око 485.000 корисника Интернета.

број коментара 13 пошаљи коментар
(понедељак, 17. јан 2011, 06:38)
anonymous [нерегистровани]

Nerazumem

Zasto prodajemo KRAVU KOJA NAM DAJE NAVISE MLEKA???
Ima li neko u drzavi da ove raspikuce spreci da nas potpuno uniste. Dajte ljudi probidite se! Ovo je samoubistvo za ceo Srbski narod.

(понедељак, 17. јан 2011, 00:28)
milica [нерегистровани]

ne daj

Radujko pobuni se i ne daj da ti prodaju firmu koja donosi dobit.  Ne dozvoli da prodaju ono stoi vredi, daj primere drugih zemalja koje cuvaju svoja prirodna blaga. Pare se uvek potrose a kada prodas povratka nema. Gledacemo samo kako unistavaju. Gledaj prodaju mlekara ne znamo ni ko su njihovi vlasnici. I sada ucenjuju jadne seljake. Bolje da drzava ispita ko je pravi vlasnik mlekara. Zar je moguce da mi nismo znali da rukovodimo njima i stvareamo profit vec smo morali da ih prodajemo, ko zna kome. I Sumarac neka se pobuni.

(недеља, 16. јан 2011, 22:10)
anonymous [нерегистровани]

Odustanite dok je vreme

Odustanite od prodaje dok je još vreme za to.

(недеља, 16. јан 2011, 21:56)
anonymous [нерегистровани]

Molba!

Nemojte sve potrositi na predizbornu kampanju.

(недеља, 16. јан 2011, 18:45)
anonymous [нерегистровани]

Jel' ostalo još nešto da se proda?

da ostalo je ....Topuz Kraljevica Marka....posto ovi na vlasti neznaju koliko ce jos vladati...mora da pozure....ali ipak otezu da vise podele..!!!

(недеља, 16. јан 2011, 17:07)
anonymous [нерегистровани]

telekom

rasprodali su drzavu!!

(недеља, 16. јан 2011, 16:41)
anonymous [нерегистровани]

Кратковидо и злонамерно

У многим приградским насељима су људи финансирали изградње инфраструктуре да би довукли телефонску линију до кућа. Зашто се сада то што су они направили продаје странцу без накнаде? И још горе, ово је фирма која пуни 20% српског буџета и одакле долази већи део пара за пензије. Страшно шта се ради...

(недеља, 16. јан 2011, 14:43)
anonymous [нерегистровани]

suspicious

nesto mi cesto ovi produzavaju ovaj rok... mirise na staru, dobru korupciju...

(недеља, 16. јан 2011, 13:58)
anonymous [нерегистровани]

greska...i to velika

Dogorocno gledano prodaja kratkovid potez. Jadni smo a bogami i glupi.

(недеља, 16. јан 2011, 12:01)
anonymous [нерегистровани]

telekom

ja mislim da ga treba prodati i imam 500 dorbih razloga