Нови мост на Тиси

Пуштен у саобраћај мост на Тиси који повезује северни Банат и северну Бачку. Повезивањем Баната са Коридором 10, скраћен пут од Хрватске до Румуније, кроз Србију.

Мост у Ади који, преко реке Тисе, повезује северни Банат и северну Бачку пуштен је данас у саобраћај. Мост преко Аде води до Падеја.

Мост је дугачак 245 метара, његова ширина је 11 метара, а висина пилона је 75 метара. Поред моста, изграђено је и 20 километара приступних путева.

Отварањем моста северни Банат је повезан са Коридором 10, што представља најкраћи пут од Хрватске до Румуније, кроз Србију.

Нови мост у саобраћај су пустили председник војвођанске владе Бојан Пајтић и председник општине Ада Золтан Билицки.

Мост је поклон Немачке, а Војводина је инвестирала две милијарде и 200 милиона динара у приступне саобраћајнице.

За мештане из Аде, мост је далеко већег значаја с обзиром на то да им је до сада најближи мост био у Сенти, а да су до својих ораница ишли секлом старом 100 година, која ће остати у употреби као туристичка атракција.

број коментара 5 пошаљи коментар
(субота, 25. дец 2010, 14:08)
anonymous [нерегистровани]

Poeni.

Jedna zemlja cetiri zastave na pruticima.Vazno je da politicari seku vrpcu na ovom GIGANSKOM mostu.

(субота, 25. дец 2010, 09:15)
dovla [нерегистровани]

gola istina

Nazalost ovo je sve tacno ! Ima mi da se nacekamo dok se sve to zavrsi ! Jedina je speca u nesreci sto idu izbori pa ce svi grebati da se to zavrsi !

(петак, 24. дец 2010, 19:25)
Никола [нерегистровани]

Истичу заставе а не знају ни како се то ради

Moже ли неко да одгонетне које се то заставе виоре на крају снимка?
Очигледно су ту застава Србије, војвођанска, мађарска... а четврта бих рекао да има боје и распоред као бивша југословенска?!

Међутим важнија је ствар што заставе нису адекватно постављене. Прекршени су члан 3. (Основно правило о истицању грба и заставе
Републике Србије) и члан 30. (Истицање са другим заставама) Закона о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије. Јадно... Али санкција, истина, и не постоји.

(петак, 24. дец 2010, 19:24)
anonymous [нерегистровани]

Most ?

Kojih 20 km puteva .??? Most na zlatici --kruzni tok --most na Tisi je 3.7 km Most Tisa ---regionalni put R121 ..750 m .Kad se sabere toje samo 4.4 km .

Deonica kruzni tok --Bocar--idjos(( Kikinda je samo "" zagreban ""

Bolje bi bilo da je Vas reporter snimio ono poplavljeno zemljiste kod Padeja jer izvodjac radova na novoj deonici puta Padej --most nije ostavio propuste na postojecim sabirnim kanalima .

Takodje nije uradjena ni rasveta na mostu , a nije postavljena ni rampa na dolmi gde se ukrsta put sa krunom nasipa , A taj put po kruni nasipa koruste poljoprivrednici da dodju do svojih njiva . I nanosi blata koliko hoces .

A kad ce postati spona sa koridorom je pitanje jer od Ade ka B.Topoli ima samo uradjeno 6km puta

Izvinte al to je istina ...cinjenice , ane price . Neverujete ,,posaljite reportera bez najave pa snimite .

(петак, 24. дец 2010, 19:14)
anonymous [нерегистровани]

Питање

Да ли је постављена табла да је мост отворио Бојан Пајтић ?