"Пруга Београд-Будимпешта важна за привредни систем Србије"

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж сматра да је уговор о модернизацији пруге Београд-Будимпешта, један од најважнијих уговора који ће Србија и Кина да потпишу.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је за Србију веома важно то што ће Србија са Кином потписати уговор о модернизацији пруге Београд-Будимпешта.

"То је веома важно за комплетан привредни систем Србије и то је по мени један од највећих догађаја. Такође је важан разговор око приватизације "Железаре'", напомиње Чадеж.

Чадеж истиче да је веома важно да се код пројеката све прецизира и усагласи пре него што почне да се гради, како не би долазило до застоја.

Марко Чадеж сматра да је реорганизација у пољоприведи веома битна.

"Ускоро ћемо, надам се, имати измене и допуне Закона о пољопривредном земљишту. Морамо да нађемо баланс и да се заштите мале фарме. Само на тај начин можемо да будемо способни за извоз", каже Чадеж.

Додаје да је важно да се компаније сусрећу а да су државни споразуми само оквир за послове који ће се касније развијати.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 26. нов 2015, 03:11) - Бојан из СРН'е [нерегистровани]

Биће наравно два пружних колосека...

а не за теретни и за путнички саобраћај,
него просто за један и за други правац,
које ће да користе - и то је абсолутно
логично - и путнички и теретни возови.

(среда, 25. нов 2015, 09:16) - anonymous [нерегистровани]

Pruga

Hoce li biti dve linije pruge, jedna za teretne vozove a druga za putnicke? Ako na svakoj stanici opet budemo cekali da jedan prodje a drugi krene, dzaba sto je brzi voz. Ako stvarno odradimo sve kako treba bit ce nesto i od nase Srbije! :)