Брендирана лесковачка пљескавица

Организаторима Лесковачке роштиљијаде уручен цертификат о брендирању роштиља из овог крај.

Представници Српског института за јавну дипломатију из Брисела и Међународног пословног клуба Дијаспора уручили су организаторима роштиљијаде цертификат о заштити лесковачких производа од роштиљског меса.

Овим се коначно завршио  дуг процес брендирања лесковачког роштиља, чиме се стичу услови да овај производ доноси још бољу зараду угоститељима, али и произвођачима меса из овог краја.  

Пре две године заштићено је географско порекло меса из Јабаланичког округа, а од ове године ни у једном угоститељском објекту у Србији или свету неће моћи да се продају пљескавице, ћевапи и други специјалитети са роштиља са префиксом лесковачки, уколико месо није од произвођача из Лесковца и Јабланичког округа. 

Овогодишња роштиљијада, деветнаеста по реду, завршава се у недељу.

Како одмиче, тако је и посетилаца све више, па организатори очекују да Лесковац у овој седмици роштиља посети више од 400 хиљада гостију из Србије, Македоније, Бугарске, Словеније... 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 05. сеп 2008, 13:43) - anonymous [нерегистровани]

neznanje

Naš lepi Srpski jezik je ugrožen onoliko koliko ga mi sami iz neznanja ugrožavamo.

(четвртак, 04. сеп 2008, 22:44) - Miomir Maksimcev, miomirmaksimcev@yahoo.com [нерегистровани]

Najvazniji srpski brend

Treba zastiti brend kojem srpski narod duguje ime svoje nacije: srpski jezik. Fracuzi su zastitili ime "konjak", Grci "feta", Egipcani hoce da zastite piramide. Znam da nijedna nacija, do sada, nije zastitila jezik svoje nacije. Nije jer, za razliku od srpske nacije, za to nije imala potrebe. Nijednoj drugoj svetskoj naciji niko nikada nije pokusao da otme jezik (identitet) do srpskoj. Cak ni Amerikanci ne nazivaju svoj jezik "americki" ili angloamericki, Kanadjani anglokanadski, Australijanci angloaustralijanski ili Kubanci hispanokubanski... Nas je jezik ugrozen, zastitimo ga.