Вучић: "Ер Србија" ће бити најјача у региону

Циљ је да "Ер Србија" буде најјача, најбоља и најзначајнија авио-компанија у региону, изјавио је вицепремијер Александар Вучић на званичном представљању првог авиона националне авио-компаније. Успели смо да прoменимо понашање и начин размишљања о томе како се улаже државни новац, истакао Вучић.

19.39 - Први авион "Ер Србије" зваће се Новак Ђоковић, сазнаје РТС. 

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је, на званичном представљању јавности првог авиона националне авио-компаније, да је циљ да "Ер Србија" буде најјача, најбоља и најзначајнија авио-компанија у региону.

Вучић је, на промоцији "ербаса А319" у бојама "Ер Србије", приметио да је ово можда мали корак за ту компанију, али велики за државу Србију, имајући у виду да смо, како је рекао, "успели да променимо однос понашања и начин размишљања о томе како се улаже државни новац".

Поручио је да новац више неће служити за "бацање у бунар", већ за инвестиције и улагања у компаније, које ће се борити за позицију најбољих на тржишту и да буду профитабилне.

Истакао је да ће "Ер Србија" бити понос сваког грађанина земље и да ће се први пут показати да и у државној својини може да се направи предузеће са успешним и модерним менаџментом.

Уверен је да ће грађани Србије и сви који буду користили услуге "Ер Србије" за њу имати само речи хвале.

Вучић је напоменуо да ово показује да Србија може да буде модерна земља и да уме да учествује у томе и да развија послове као што је стварање авио-компанија.

Одговарајући на питања новинара да ли ће бити проблема за летове ка земљама ЕУ, Вучић је рекао да ће се број летова и повећати.

"Не само да ће бити дозвољено, него ће бити и остварено двоструко више летова него досад", најавио је Вучић.

Додао је да има и нових дестинација на које ће "Ер Србија" летети, а да се разговарало и о летовима за САД.

Вучић је навео да је првобитно планирано да ти летови буду остварени у периоду од три године, али да ће се то десити и раније и да ће се летети на две локације у Северној Америци.

Први потпредседник Владе рекао је да се помињу Торонто и Чикаго, да су неки више за Њујорк, али да ће се у сваком случају тај посао завршити до краја наредне године.

На питање новинара у вези са дуговима ЈАТ-а, Вучић је рекао да ће их држава преузети, а на питања да ли следе нова улагања, рекао је да ће се улагати у наредне две године.

"Улажемо новац у наредне две године, а после не", рекао је Вучић, који је додао да је важно да компанија послује позитивно и да доноси профит.

Вучић је истакао да очекује да ће "Ер Србија" за годину дана постати профитабилна компанија која ће држави плаћати порезе и доприносе и закључио да је то нова политика да се стварају успешна предузећа на корист грађана.

Вицепремијер је замолио руководство Србије да се у авиону служи српска храна, добро српско вино и додао да Србија има своје одличне производе, на које нико ко буде користио услуге "Ер Србија" неће имати примедбе.

Велики успех за кратко време

Генерални директор "Ер Србије" Дане Кондић оценио је да је много постигнуто за "само три месеца".

"Представили смо ново име 'Ер Србија' и нови лого који је дело Тамаре Максимовић, девојке из Србије, са црвеном, плавом и белом бојом наше заставе и стилизованим државним грбом", наводи Кондић.

Такође, подсећа, основана је и нова флота што је "огроман успех у овако кратком року".

Вучић и Кондић су приредили вечерас пријем поводом представљања првог авиона "ербас 319". У ВИП хангару на аеродорому "Никола Тесла" пријему су присуствовали председник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, министри, представници дипломатског кора и иностраног бизниса у Србији.

Први авион "Ер Србије", који је званично пустио у службу Александар Вучић, носиће име тенисера Новака Ђоковића, наводи се у саопштењу компаније.

"Новак Ђоковић је добро познат и омиљен у Србији и савршено се уклапа у нашу нову визију и посвећеност циљу да постанемо водећи авиопревозник у региону", рекао је Кондић.

Програм "Живих легенди Србије" биће представљан јавности постепено, у току наредних неколико месеци, и укључиће имена до 14 Срба, наших савременика, чија локална и међународна достигнућа могу да служе као инспирација и која могу да се поистовете са новим брендом "Ер Србије", наводи национална авиокомпанија.

Ербас А319, који је данас представљен и који носи име Новака Ђоковића, представља први корак у двофазном развоју нове флоте авиопревозника, у току којег ће у наредна два месеца бити уведено шест нових авиона, којима ће се у 2014. години прикључити још четири.

Први лет "Ер Србије" са њеним новим бојама из Београда за Абу Даби заказан је за сутра, а авио-превозник је почетком октобра одржао одабир кандидата за ново кабинско особље, који је привукао више од 600 људи.

Од 26. октобра "Ер Србија" ће успоставити нове летове са свог матичног аеродрома "Никола Тесла" у Београду ка Абу Дабију, а летови ка Бањалуци, Букурешту, Љубљани и Прагу биће реализовани до краја 2013. године.

Ти нови летови, како је речено, допуњују 29 дестинација ка којима су већ постојали летови ове авио-компаније у оквиру летњег распореда летења за 2013.

"Ер Србија" такође планира да отвори још седам нових траса између јануара и априла следеће године, а до јуна 2014. учесталост и капацитет летова ће се удвостручити уз летове до дестинација у 43 земље са 73.000 места за путнике на више од 670 летова недељно.

број коментара 17 Пошаљи коментар
(петак, 06. дец 2013, 12:34) - anonymous [нерегистровани]

Aerodromi Srbije????

Zasto se ne aktivira drugi aerodrom u državi, aerodrom Nis?
Da li ima nade da nacionalna aviokompanija leti sa aerodroma Nis?
Trenutno na aerodromu Nis nema nijednog leta...

(субота, 26. окт 2013, 17:46) - Ekonomista [нерегистровани]

Ostaje TV Pretplata

Koliko ste se "polomili" u izveštavanju očigledno da gradjanim Srbije ostaje obavezna pretplata da bi "enormne uspehe" Vučićeve kompanije sa jednim polovnim 14 godišnjim avionom svi videli. 

(субота, 26. окт 2013, 01:50) - anonymous [нерегистровани]

Hop

Nazalost prvo treba da se skoci, pa onda kaze "hop"

(петак, 25. окт 2013, 23:27) - Bojan [нерегистровани]

Beograd-Paris.....

Voleo bih da slavni reditelj Emir Kusturica pristane da sledeci avion bude nazvan po njemu.I pravac let za Paris....:)))

(петак, 25. окт 2013, 22:46) - Jovan Mirkovic [нерегистровани]

Air Serbia,

Najaca i najbolja u regionu. Srecni im svi letovi. Dobra vest za Srbiju.

(петак, 25. окт 2013, 22:12) - anonymous [нерегистровани]

Ime aviona

ja sam da se avion krsti u Kraljevic Marko...on je bio jak..

(петак, 25. окт 2013, 21:52) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Potpisujem sve !

(петак, 25. окт 2013, 20:44) - anonymous [нерегистровани]

boka

sve najlijepse i najbolje Vam zelim.

(петак, 25. окт 2013, 20:12) - Joca Stojadinović [нерегистровани]

Ime aviona

Odličan izbor imena za prvi avion!
Predlažem da se sledeći krsti kao "Lepa Brena", a zatim: "Bora Djordjević", "Dragan Džajić", "Emir-Nemanja Kusturica", itd.
A Borislav Pekić, Danilo Kiš, Mihailo Pupin, Stojan Aralica i ostali - neka pričekaju...

(петак, 25. окт 2013, 19:59) - anonymous [нерегистровани]

Komsije

Sve najbolje zelim "novom" avioprevozniku. A ovaj citalac sto tvrdi da komsije to ne prenose ne znam gde je gledao. Jucerasnja stampa u Sarajevu je prenela opsirno informaciju jer je interes I putnika iz BiH da letovima iz Sarajeva uhvate letove za druge destinacije.