Емираћани на Копаонику

Компанија из Емирата купила је хотел "Југобанке" на Копаонику за 1,5 милиона евра, потврђено РТС-у. Хотел је продат непосредном погодбом јер на основу међудржавног Споразума између УАЕ и Србије није неопходно расписивање тендера, наводе у Дирекцији за имовину.

Влада Србије је хотел "Југобанке" на Копаонику продала компанији из Уједињених Арапских Емирата Проперти инвестмент ЛЛЦ за 1,5 милиона евра, потврђено је РТС-у у Дирекцији за имовину Србије.

Дирекција је тај хотел претходно откупила од сувласника за 2,1 милион евра.

Одлука о продаји хотела "Југобанке" компанији из Абу Дабија донета је на основу Закључка Владе Србије од 15. јула, а хотел је продат непосредном погодбом.

Основ за Закључак владе о продаји одмаралишта на Копаонику био је Споразум између Уједињених Арапских Емирата и Републике Србије, потписан 17. фебруара 2013. године, а ратификован у Скупштини Србије 15. марта.

Тим споразумом, како је саопштила Дирекција за имовину, предвиђено је да сарадња две земље обухвата стицање непокретне имовине у државном власништву, као и заједничко улагање у пројекте који укључују непокретну имовину у државном власништву.

"Србија се обавезала да ће продати одређену непокретну имовину субјектима у УАЕ, или ће инвестирати заједно са њима, по правилима и под условима договореним Споразумом, што ће бити регулисано посебним купопродајним или другим уговорима", истиче су у саопштењу Дирекције.

Објашњено је да је међудржавним споразумом регулисано и да уговори, споразуми, програми и пројекти неће бити предмет јавних набавки, јавних тендера, јавног надметања и сличних процедура утврђених у складу са законодавством Србије.

Дирекцији за имовину Србије је хотел "Југобанке" на Копонику продала Агенција за осигурање депозита, која је стечајни управник "Југобанке".

Продаја је обављена непосредном нагодом по цени од 2,1 милион евра, што је 60 одсто мање од цене коју је проценио судски вештак.

Претходно је било пет покушаја продаје хотела Југобанке на Копаонику, и то три пута лицитацијом и два пута тендером.

Сувласници тог хотела били су "Југобанка" из Београда, "Југобанка" из Косовске Митровице, "Алфа банка", фирма "Коп стар" из Београда и "НЛБ банка" из Београда.

број коментара 5 пошаљи коментар
(четвртак, 22. авг 2013, 03:38)
anonymous [нерегистровани]

turizam

pa dobar je ovo potez, dobar posao. eto nama seika u goste, bice para i baksisa

(четвртак, 22. авг 2013, 00:02)
anonymous [нерегистровани]

uaaaa kritičari

sve vama nije dobro,
pustite ovu vlast jedno 4 ili 8 godina pa onda sudite.
ja im verujem.
i moramo imati i dobri i bogate moćne prijatelje.
kojima prodati nešto i ispod cene.

(среда, 21. авг 2013, 19:18)
anonymous [нерегистровани]

Da samo

Ti si u pravu ali je taj hotel duzan jos toliko,tako da smo posli fenomenalno...

(среда, 21. авг 2013, 17:37)
anonymous [нерегистровани]

Bravo

Kupili ga 2,1 milijon a prodali ga sutradan za 1,5 milijona!E to ti je ekonomija!Nema sanse da ne propadnemo!

(среда, 21. авг 2013, 17:21)
Srdjan [нерегистровани]

Emiracani na Kopaoniku

Ponovo dolazimo do toga da se nekome daje povlascena pozicija, odnosno da se drugima ne dozvoli da ponude realnu cenu. Posle to prikazujemo kao izuzetan uspeh u privlacenju stranih investicija. Svako od nas, kad bi bio u prilici, mogao bi na taj nacin da dovede strane investitore...