Извршни одбор ДС-а суспендовао седам чланова Статутарне комисије

Извршни одбор Демократске странке суспендовао је на годину дана седморо чланова Статутарне комисије странке, јер су у протеклом периоду грубо кршили њен Статут, програмска начела и странке, и тако својим поступцима нанели штету њеном угледу, саопштено је из ДС-а.

Како се наводи у саопштењу ДС-а, тих седморо чланова Статутарне комисије већ дуже време свесно крше овлашћења тог органа и доносе нестатутарне одлуке којим покушавају да спрече спровођење легалних и легитимних одлука највиших страначких органа.

Из ДС-а додају да су они тако практично спречавали и ометали и неопходну реформу ДС-а коју су председник странке Зоран Лутовац и садашње страначко руководство најавили и обећали члановима странке на последњој изборној скупштини.

Позивајући се на право Статутарне комисије да тумачи норме у страначким актима, ова група чланова ДС је, како се наводи, сама произвољно прописала норме које иначе уопште не постоје у страначком статуту и другим актима и чије доношење није у надлежности страначког органа чији су чланови.

"На тај начин су се ови чланови Статутарне комисије самовољно поставили изнад свих страначких органа и прекрајали политичке одлуке тих органа, па тако и политику странке", каже се у саопштењу ДС-а.

Будући да су сва огрешења о статут и остале страначке акте заједнички починили, како се додаје, стекли су се услови предвиђени Правилником о дисциплинском поступку да се против свих седморо чланова ДС води и заједнички поступак.

У складу с правилником, поступак је, на предлог Лутовца, водио Извршни одбор странке зато што чланови против којих је поступак покренут припадају различитим локалним организацијама ДС-а.

У саопштењу демократа се не помињу имена суспендованих чланова Статутарне комисије.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво