Чланица Савета РЕМ-а: Обуставити даље емитовање спота СНС-а

Обустава даљег емитовања предизборног спота Српске напредне странке, у којем је председник са малолетним дететом, довољна је и примерена, изјавила је чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије Вишња Аранђеловић, подсећајући да је правилником тог регулатора забрањено коришћење деце у политичке сврхе.

Вишња Аранђеловић је за Удружење новинара Србије рекла да је Правилник о заштити права малолетника у области пружања медијских услуга јасан и да је према њему забрањено коришћење деце у политичке сврхе, без обзира на то да ли постоји сагласност родитеља.

"Од момента када је СНС листу назвао ‘Александар Вучић - За нашу децу' службе за мониторинг РЕМ-а са посебном пажњом посматрају њихову кампању. Очекујем да ће се ово питање наћи пред нама у недељи која следи", каже она.

Истиче да брзина реаговања РЕМ-а не зависи једино од рада службе, већ и да су поједини чланови Савета захтевали да материјал за седницу добијају три дана раније, што њих како се сада испоставља, каже, успорава.

"Видећемо шта ће рећи извештај службе. Чини ми се да су овај спот емитовале све телевизије чији рад прати РЕМ у предизборној кампањи. Сматрам да је обустава даљег емитовања спота сасвим довољна и примерена", рекла је Вишња Аранђеловић.

"Подсетимо, председник Александар Вучић изјавио је да ће СНС, чији је он председник, повући предизборни спот са дететом уколико државни органи тако одлуче, као и да је у овом случају важна сагласност родитеља, коју су они имали", наводи УНС.

УНС је члановима Савета РЕМ-а упутио питања да се изјасне да ли је емитовањем овог спота прекршен правилник, на који начин ће РЕМ у том случају реаговати и да ли ће забранити његово даље емитовање или покренути поступак против телевизија које су га приказале.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво