РИК одбацио приговор на проглашење изборне листе Милана Стаматовића

Републичка изборна комисија (РИК) одбацила је приговор бирача Николе Ђокића на проглашење изборне листе "Милан Стаматовић - Здраво да победи - Драган Јовановић - Боља Србија - Здрава Србија", у којем је навео да је носилац листе, Драган Јовановић, користио лажне податке.

Ђокић је у приговору навео да подаци у листи кандидата за народне посланике, у којима је наведено да је кандидат Драган Јовановић из Тополе по занимању дипломирани машински инжењер, нису тачни.

"Овај податак је нетачан, јер по јавно доступним информацијама, Драган Јовановић нема завршен машински факултет, и самим тим не може да има занимање дипломираног инжењера", навео је Ђокић у приговору.

РИК је приговор одбио као неоснован, уз образложење да поднета листа испуњава све услове у складу са Законом о избору народних посланика.

РИК посећа и да ниједним прописом није предвиђена обавеза подносиоца изборне листе, односно кандидата за народног посланика да уз изборну листу достави било какве доказе о занимањима кандидата.

Додају и да РИК нема обавезу утврђивања тачности података, нити би нетачност тог податка могла да представља недостатак за проглашење изборне листе.

На данашњој седници РИК је донео и решење да у складу са обавештењем овлашћеног лица коалиције "Здрава Србија - Боља Србија" од 23. маја, Миодраг Петровић, адвокат из Београда, постаје члан и да Богдан Јокић, адвокат из Чајетине, постаје заменик члана у проширеном саставу РИК-а, као представници подносиоца проглашене изборне листе кандидата за народне посланике.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво