Експлозије испред "Делтиних" објеката у Бугарској

Дв екеслпозије догодиле су у бугарском граду Варни испред два објекта трговинског ланца "Пикадили", који је у саставу компаније "Делта макс груп". Повређених нема, оштећена су стакла и улазна врата објеката.

 

Полиција је саопштила да ради на налажењу починилаца и да су, због увиђаја, оба објекта затворена, док остале продавнице "Пикадилија" несметано раде.

Бомбе су, како наводи полиција, експлодирале око четири сата ујутру, у размаку од десет минута, и не верује да је циљ инцидента био да изазове озбиљну штету, већ да неког застраши.

Саопштење је издала и компанија Делта Холдинг, у којој очекују брзу реакцију владе Бугарске и заштиту инвестиција компаније која послује у складу са законима те земље.

Делта Холдинг је за непуних годину дана уложила у развој малопродаје у Бугарској 70 милиона евра, запослила 1.500 радника и планира да уложи још 150 милиона евра у наредне две године, подсећа се у саопштењу компаније.

Указује се да је зато потребно да влада Бугарске обезбеди све услове за сигурно пословање српским компанијама, као што то бугарске компаније имају у Србији.

Компанија Делта Холдинг напомиње да је о догађају обавестила Владу Србије са захтевом да обавести владу Бугарске, амбасадора Бугарске у Србији, као и представнике Европске уније у Београду.

Бугарска новинска агенција Бгнес објавила је да је највећи трговински центар у Варни евакуисан због дојаве о бомби, а западна штампа подсећа да бугарске криминалне групе често користе такве методе застрашивања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се