Читај ми!

Загреб: Неприхватљиве изјаве Тадића и Јеремића

У саопштењу МСП Хрватске, упућеном амбасадору Србије у Загребу, државни секретар Марио Нобило изразио незадовољство због "неприхватљивих и увредљивих" изјава председника Србије Бориса Тадића и шефа дипломатије Вука Јеремића поводом посете Јадранке Косор Приштини.

Државни секретар за политичка питања министарства спољних послова Хрватске Марио Нобило изразио је незадовољство амбасадору Србије у Загребу Станимиру Вукићевићу због "неприхватљивих и увредљивих" изјава председника Србије Бориса Тадића и шефа дипломатије Вука Јеремића.

"Хрватска је признала Косово као независну државу, са којом, као и са свим земљама југоисточне Европе укључујући и Србију, развија пријатељске односе на начелима поштовања суверенитета и територијалног интегритета, те у европском духу доприноси регионалној стабилности и безбедности", наводи се у саопштењу хрватског министарства иностраних послова упућеном амбасадору Вукићевићу.

Хрватска се снажно заузима за заштиту свих људских и мањинских права на Косову, као и за обнову дијалога Београда и Приштине, наводи се у саопштењу, и додаје да је "хрватска политика ширења дијалога и међусобног уважавања у сагласности са политиком партнера у Европи и савезника у НАТО, и од такве политике Хрватска неће одустати".

У саопштењу се додаје да је "остваривање евроатлантске перспективе на овим просторима најбоља гаранција да се више никада неће поновити агресија и разарање које је предводио Слободан Милошевић".

Поводом недавне посете Јадранке Косор Приштини и изјава које је хрватска премијерка дала, председник Србије Борис Тадић је рекао да њено неевропско понашање и посета Косову не могу бити допринос унапређењу односа Србије и Хрватске.

Коментаришући изјаву хрватске премијерке, да је Хрватска најбољи пријатељ Косова у региону, шеф српске дипломатије је у Бањалуци изјавио "коме је Јадранка Косор најбољи пријатељ, томе не требају непријатељи".

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво