Читај ми!

Протести због хапшења Младића

Неколико хиљада људи протестовало у Републици Српској због хапшења Ратка Младића. Није било инцидената.

Неколико протеста због хапшења Ратка Младића одржано је у Босни и Херцеговини и сви су протекли без инцидената.

Неколико хиљада грађана окупило се на Тргу палих бораца испред Споменика браниоцима Републике Српске у Вишеграду, после чега је одржана протестна шетња улицама тог града.

Протесте у Вишеграду је организовала општинска Борачка организација, јавили су медији у Републици Српској.

Протести су одржани на Палама, као и у Лукавици, где се окупило око 1.500 грађана.

Председник Студентске организације Филозофског факултета Пале Предраг Говедарица рекао је да су студенти изашли на протест да би дали подршку генералу Младићу.

Протестне шетње грађана незадовољних хапшењем Младића одржане су и у Источном Новом Сарајеву, као и у Источној Илиџи, сарајевским насељима који припадају Републици Српској.

Борци Источног Сарајева навели су да не могу прихватити да се хапсе само српски генерали, док, како кажу, они у Федерацији Босне и Херцеговине не одговарају за злочине почињене над Србима.

У центру Бањалуке постављен је велики транспарент са сликом Ратка Младића, а на њему је исписано "Сломљено је крило, али памтимо војнички лет". Није познато ко је поставио транспарент.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво