Мање српских туриста у Црној Гори

У јеку туристичке сезоне у Црној Гори борави 106.000 гостију што је два одсто мање него у истом периоду прошле године. Скоро половина их одмара на Будванској ривијери, а само четрдесет одсто од тог броја су туристи из Србије.

Црногорско приморје овога лета није занимљиво за  српске туристе. Високе цене услуга, увођење еколошке таксе, лоши путеви и ограничење уношења намирница, неки су од разлога због којих ће већина туриста из Србије ове године одмарати у иностранству.

Туристи из Србије ранијих година били су најбројнији гости црногорских домаћина. Традиционално - мањи број је резервисао хотеле. Већина је ишла у приватни смештај. Цена од пет до двадесет евра по лежају, чак и када се сабере са трошковима за храну, паркинге, лежаљке, сунцобране...била је подношљива за просечну српску плату.

Црна Гора, међутим, кажу надлежни - мења туристичку стратегију. План им је да квалитетнијом понудом привуку богату клијентелу. Задовољни су са мање људи који остављају више пара за њихову добру услугу.

Одтуда и забрана уношења хране, која је пресудни фактор у одлучивању оних који летују у приватном смештају.

У сезони морају сви да зараде - одтуда и скупе услуге на плажама које нису хотелске.

А љубазног особља премало за захтевне госте.

Одтуда и све већи број Срба који аутопутем иду ка Грчкој.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи