Смрт после свађе о Караџићу

Подгоричанин Дарко Перовић (36) претукао на смрт суграђанина Верољуба Петровића (51) који је тврдио да је Радована Караџића требало давно ухапсити.

"Радована Караџића је требало давно ухапсити", биле су речи покојног Верољуба Петровића, које су разљутиле Подгоричанина Дарка Перовића, када му је задао смртоносне ударце песницом у главу - пише црногорска штампа.

Туча се десила пре неколико дана, у кафани на планини Веруши. Перовић и Петровић мирно су седели и пили са пријатељима.

"У једном моменту, када су доста попили, започели су расправу о томе да ли је Радована Караџића требало изручити Хагу, о чему су имали опречна мишљења", испричао је за подгоричке "Вијести" саговорник из полиције који се позвао на исказе сведока.

Тада је Перовић први пут ударио Петровића у главу. Туча није настављена јер су их остали гости кафане раздвојили па су обојица изашли напоље.

Недуго затим случајно су се поново видели, у другој кафани, свако за својим столом.

И након слања тура пића, седања за исти сто и помирења - друга свађа. 

Овај пут Петровић се онесвестио после ударца у главу који је добио од Перовића.  Прву помоћ указао му је лекар Одмаралишта дјечијег савеза, а потом је хитно превезен у колашински Дом здравља.

"Вијести" незванично сазнају да је дежурни лекар тада констатовао да је Петровић пијан и да му није ништа.

Два дана након тога Петровић је преминуо у својој викендици. 

Обдукцијом, која је обављена наредног дана, утврђено је да је имао лом доње вилице који је био узрок крварења у мозгу - пишу "Вијести". 

После тога више није било сумње да је за његову смрт крив Дарко Перовић.

Перовић, који је ухапшен и јуче саслушан у просторијама подгоричке полиције где се пред инспекторима бранио ћутањем, од раније је познат полицији због почињених кривичних дела.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво