Права казна за злочине

Пресуда генералима Готовини и Маркачу је права казна за стравичне злочине које су починили, рекла бивша хашка тужитељка Карла Дел Понте. Дел Понтеова се нада да ће пресуда бити поновљена у жалбеном поступку.

Коментаришући пресуду коју је Трибунал изрекао хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу за злочине у "Олуји", бивша хашка тужитељка Карла Дел Понте рекла је да је то права казна за стравичне злочине које су починили.

Дел Понтеова се нада да ће у жалбеном поступку пресуда бити поновљена.

Према њеним речима, удружени злочиначки подухват одсликава ситуацију коју су пронашли истражиоци у свом раду, а тако је било, како каже, и у случају генерала Анта Готовине.

Хашки трибунал осудио је Анту Готовину на 24 године затвора, а Младена Маркача на 18 година затвора, за злочине почињене над Србима током операције "Олуја" 1995. године. Иван Чермак је ослобођен по свим тачкама оптужбе.

Трибунал је утврдио да је операција "Олуја" била удружени злочиначки подухват, са председником Хрватске Фрањом Туђманом на челу, смишљен да протера српско становништво из Книнске крајине.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара