Јовић: Федерација БиХ "немогућа мисија"

За сада се показало да је Федерација БиХ немогућа мисија, јер је власт преуштена само бошњачком народу, рекао делегат ХДЗ-а у Дому народа Парламента БиХ Иво Миро Јовић. Хрвати у Федерацији дискриминисани, тврди Јовић.

Делегат Хрватске демократске заједнице у Дому народа Парламента БиХ Иво Миро Јовић изјавио је да се сада показало да је Федерација БиХ, створена Вашингтонским споразумом, "немогућа мисија", у којој је власт препуштена само једном (бошњачком) народу.

"Бошњаци већ година мимо устава заузимају три од укупно шест кључних функција у Федерацији БиХ што јасно показује безобзирну дискриминацију Хрвата и бошњачку жељу за доминацијом", рекао је Јовић медијима Републике Српске.

Делегат ХДЗ-а је за неуставну расподелу функција и, како је рекао, потлачен положај Хрвата у ФБиХ, оптужио бошњачке политичаре који желе сву власт у својим рукама.

"За неравноправан положај Хрвата одговорна је и Канцеларија високог представника, јер не жели да чује за проблеме хрватског народа", сматра Јовић.

На неравноправан положај Хрвата у ФБиХ указује и хрватски посланик у Дому народа парламента ФБиХ Јосип Перић.

"Бошњаци желе да представе као да је ово само њихова држава, а да су сви други подстанари", изјавио је Перић.

Перић је упозорио да БиХ на такав начин једноставно не може да функционише, истичући да устав мора да се поштује.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се