Осуда Комшићеве изјаве

Председник Републике Српске Рајко Кузмановић рекао да изјава Жељка Комшића о једном председнику БиХ "потврђује континуитет његовог деструктивног и антиуставног политичког деловања". Изјава о једном председнику смешна, оценио српски члан Председништва Небојша Радмановић.

Председник Републике Српске Рајко Кузмановић указује да изјава члана Председништва БиХ Жељка Комшића о једном председнику БиХ потврђује континуитет његовог деструктивног и често антиуставног политичког деловања.

Како преноси РТРС, Кузмановић сматра да Комшић на тај начин покушава да се додвори потенцијалним бирачима пред предстојеће изборе.

Комшићеви позиви за укидање Председништва БиХ, указује Кузмановић, само су провидан параван за стварне намере, не само његове, него и већине сарајевских политичара.

"Ради се о тежњи за доминацијом и мајоризацијом", оценио је Кузмановић и упозорио да је то "стара и бајата антидејтонска идеја" радикалног сарајевског политичког круга. Он је нагласио да представници РС неће дозволити било какве промене Устава које су штетне по интересе РС и српског народа.

Хрватски члан Председништва Жељко Комшић изјавио је jуче да ће после општих избора у БиХ, заказаних за 3. октобар, неминовно доћи до уставних промена које би требало да обезбеде да та држава има председника.

"Овој земљи требају уставне промене, почев од институције у којој ја седим. Мислим да БиХ треба да има једног председника и чак мислим да му не требају ни потпредседници", рекао је Комшић сарајевском Ослобођењу.

Члан Председништва БиХ Небојша Радмановић сматра да је изјава Комшића "смешна", напомињући да се прво мора поштовати Устав БиХ, па тек онда разговарати о "неким малим доградњама".

Та Комшићева изјава, рекао је Радмановић за Глас Српске, "стара је сарајевска теза и о томе нема никаквог разговора, јер сви морају да имају у виду сложену структуру БиХ и постојање два ентитета и три конститутивна народа".

Према оцени Радмановића, Комшић и његова СДП предлажу неприхватљиве ствари и не поштују Србе, као конститутивнинарод у БиХ.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи