Дечаци провалили у цркву у Книну

Двојица малолетника који су провалили у цркву у Книну приведени су полицији. Они су испретурали унутрашњост цркве и покрали новац са икона, а према саопштењу Епархије далматинске, већ су два пута починила исто дело.

Полицијска станица у Книну привела је двојицу малолетника који су провалили у стару цркву у том граду у Хрватској, објављено је на сајту Епархије далматинске Српске православне цркве.

Двојица малолетника су два пута раније починила исто недело, наведено је у саопштењу.

Провалници су у ноћи између среде и четвртка развалили улазна врата и испретурали унутрашњост храма.

Двојица малолетника који живе у суседству храма Светог Георгија на Синобадовој главици у Книну, у два наврата у мају отворила су врата цркве, претурила ормар и украла новац са икона.

Због тешке крађе полиција је тада поднела посебан извештај Општинском државном тужилаштву за малолетнике у Шибенику, јавили су хрватски медији.

Црква светог Георгија је освећена 1468. године. У парохијском дому те цркве учитељ је био српски просветитељ Доситеј Обрадовић, од 1761. до 1763.

Парохијски дом на Синобадовој главици је једно време био породични музеј Синобада. Из те породице је било више сердара у време Млетачке Републике, а у цркви је сахрањено неколико њих.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се