Хрватска излази из "балканске фазе"

Председник Хрватске Иво Јосиповић оценио је вечерас на Брионима да Хрватска живи последње тренутке "балканске фазе", односно фазе постконфликата, и заложио се за улазак у ЕУ свих земаља региона.

Како преносе хрватски медији, на пријему за амбасадоре акредитоване у Хрватској, Јосиповић је истакао да је то могуће пре свега захваљујући извесности приближавања Европској унији.

Нагласио је да проширење ЕУ не сме да стане све док последња земља југоистока Европе не уђе у ЕУ.

Као потврду да Хрватска излази из "балканске фазе", хрватски председник је навео договор о арбитражи са Словенијом, чиме је, како је казао, направила велики искорак према политичкој култури компромиса.

"Верујем у наше пријатеље Словенце и верујем да ће словеначки плебисцит сутра потврдити одлуку парламента", нагласио је Јосиповић.

"Премијерка (Јадранка) Косор и ја, политиком затварања спорова из прошлости с југоисточним суседима желимо ту културу компромиса пресадити и ојачати у суседству", рекао је Јосиповић.

Пријему у Белој вили на Брионима присуствовало је око сто амбасадора.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи