Додик предлаже концентрациону владу

Премијер РС предложиће опозицији формирање концентрационе владе, како би се лакше превазишли ефекти економске кризе. РС припремила ребаланс буџета и очекује прву траншу помоћи ММФ-а.

Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је да размишља да опозицији предложи формирање концентрационе владе, како би се лакше превазишли ефекти економске кризе који се тек очекују.

"Предложићу свим странкама формирање концентрационе владе", рекао је Додик у разговору са групом новинара из Србије и региона који бораве у посети РС.

Додик не очекује да опозиција прихвати понуду, али да ће је он свакако изнети, јер је, како је навео, потребно да се постигне друштвени консензус и подели одговорност.

"Није руковођење лако. Ја боље разумем Санадера од других", рекао је Додик.

Социјалну ситуацију у РС премијер је оценио "врло стабилна" и да је социјална стабилност успостављена захваљујући успешним приватизацијама "Телекома" и рафинерије.

За последње три године бруто национални доходак у РС повећан је 50 одсто, а за првих пет месеци 2009. физички обим производње порастао је 16,8 одсто, навео је премијер.

Република Српска је припремила ребаланс буџета и очекује ускоро прву траншу помоћи Међународног монетарног фонда, навео је Додик и подсетио да је Влада РС у фебруару донела низ мера којима је анулиран први утицај светске кризе.

Као највећи проблем, Додик је навео урушавање Дејтонског споразума. "Око неких ствари нема компромиса и уколико буде требало, народ РС изјасниће се на референдуму о статусу РС", рекао је Додок.

Упитан да ли би био изненађен када би хашки оптуженик Ратко Младић био откривен у Босни и Херцеговини, а не у Србији, Додик је рекао да је "одавно престао да се изненађује".

Позивајући се на изворе НАТО-а, премијер РС казао је да Младић није у РС и поновио да сви који су оптужени треба да одговарају пред судовима.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво