У Македонији ухапшено 12 кријумчара људи

Македонска полиција ухапсила је 12 особа осумњичених да су део криминалне мреже, која је у региону организовала пребцивање илегалних имиграната до земаља западне Европе.

Македонско министарство унутрашњих послова саопштило је да је ухапшено дванаест особа, осумњичених да су део криминалне мреже, која је у региону организовала пребцивање илегалних имиграната до земаља западне Европе.

Међу ухапшенима један македонски полицајац, саопштио је македонски МУП.

Том акцијом је разбијена међународна криминална група коју су чинили македонски, српски, кинески и грчки држављани.

Како је саопштио македонски МУП, они су дуже време кријумчарили имигранте покрелом из Кине преко Србије и Македоније у Грчку, а крајње одредиште су биле земље западне Европе.

Портпарол македонског МУП-а Иво Котевски рекао је за агенцију Бета да је акција предузета у оквиру координиране заједничке операције у региону са МУП-ом Србије.

Операција је координирана преко регионалног центра за борбу против прекограничног криминала СЕЦИ, чије је седиште у Букурешту. У операцији је у земљама региона ухапшено је укупно 24 особа.

Истрага је утврдила да су осумњичени од новембра 2008. до маја 2009. године прокријумчарили 35 кинеских држављана.

Имигранти су из Србије пребацивани илегалним путевима у близини Куманова у Македонију, одакле су затим превожени до македонско-грчке границе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара