Осуђен Насер Орић

Бивши командант Армије Босне и Херцеговине у Сребреници Насер Орић осуђен на две године затвора због илегалног поседовања оружја и експлозивних направа. Орић ухапшен у октобру прошле године.

Општински суд у Сарајеву осудио је данас на две године затвора Насера Орића, бившег команданта Армије Босне и Херцеговине у Сребреници, због илегалног поседовања оружја и експлозивних направа, али га је ослободило оптужбе за кривично дело изнуде.

Суд је саопштио да је Орић крив за недозвољено држање оружја, али да оптужбе које га терете да је изнудио 240.000 конвертибилних марака од једне породице, нису могле да се докажу.

Орић је ухапшен у октобру прошле године, три месеца пошто је Хашки трибунал одбацио пресуду донету против њега 2006. године.

Орића је Хашки трибунал осудио за ратне злочине по једној тачки оптужнице на две године затвора за индиректну одговорност за смрт седам и мучење 11 српских заробљеника у периоду од 1992. до 1993. године.

Касније, након жалбе на пресуду, Орић ослобођен и проглашен невиним, што је изазвало велико негодовање у српској јавности која је и прву пресуду сматрала срамно благом.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи