Незапамћено невреме у Будви

Јако невреме, праћeнo ветром, пљусковима и грмљавином изазвало велике проблеме на Будванској ривијери и приморало неке туристе да се пре планираног рока врате кући.

Незапамћено невреме праћено ветром, грмљавином и пљусковима у протекла два дана изазвало је велике проблеме на Будванској ривијери и приморало неке госте да се пре планираног рока врате својим кућама.

Више од 150 литара кише по метру квадратном у појединим насељима и градским улицама изазвало је поплаве и запретило једном броју стамбених и угоститељских објеката, па су припадници Службе заштите и спасавања из Будве били принуђени да интервенишу 20 пута, како би онемогућили продирање воде.

Вода је након повлачења за собом остављала велике наслаге муља и шута.

У тунелу Могрен, код Будве, на магистралном путу Будва-Тиват-Котор због висине воде два пута је обустављен саобраћај, а претходне ноћи два возила са путницима била су заробљена у тунелу па је била неминовна интервенција Службе заштите и спашавања.

Олујно невреме са незапамћеном кишом и грмљавином изазвало је поплаве и штете у ауто кампу код плаже "Јаз" недалеко од Будве где је поломљено десетак високих стабала тополе, а оштећен је један број камп кућица у којима су се налазили гости.

Висина воде у кампу јуче је достизала од 30-50 цм, а због јаког невремена и кише која непрестано пада један број кампера је пре времена напустио камп и вратио се својим кућама.

Велико невреме на почеку лета ће, нажалост, утицати на слабију посету гостију на Будванској ривијери, која је и по званичној статистици 17 одсто лошија него у истом периоду прошле године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво