Јанша: Ништа без начела праведности

Јанез Јанша резервисан у вези са најновијим предлогом Олија Рена за решавање словеначко-хрватског граничног спора. Ако нема начела праведности и могућности повезивања са међународним водама, биће доведена у питање подршка већине парламентарних партија, упозорава Јанша.

Председник највеће опозиционе партије у парламенту Словенске демократске странке (СДС) Јанез Јанша изразио је резерве поводом најновијег предлога европског комесара Олија Рена за решавање словеначко-хрватског граничног спора.

"Сматрам да Словенија не може пристати на оквир медијације односно арбитраже без допуна које смо усвојили", рекао је Јанша у изјави медијима.

"Ако начела праведности (ex aequo et bono) у последњем предлогу нема и ако није веома јасно подвучена могућност да Словенија добије контакт из територијалног мора са међународним водама, неће бити доведена у питање само подршка СДС-а него и велике већине парламентарних партија", додао је Јанша.

Европски комесар за ширење Оли Рен добио је јуче у Луксембургу за свој нови предлог подршку председавајуће "тројке" Европске уније док су са словеначке стране министар спољних послова Самуел Жбогар и премијер Борут Пахор изразили задовољство што он садржи и неке
словеначке допуне претходном предлогу за решење спора.

Словеначки званичници су додали да ће нови предлог европског комесара бити у Словенији додатно подвргнут анализи стручњака и морати да прође процедуру свих политичких фактора и парламента.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво