Обуздана ватрена стихија у Грчкој

Грчке ватрогасне службе успеле су да локализују пожаре који су захватили шумски део планина Химетус код Атине и Мармари на острву Евиа. Власти не искључују могућност да је су пожари подметнути.

Пожари, који су избили на планинама Химетус, у близини Атине, и Мармари, на острву Евиа, стављени су под контролу, саопштиле су ватрогасне службе.

У ватрогасној служби потврдили су да је пожар на планини Химетус обуздан у клисури у области Кремастос Лагос, додајући да је у борби с ватреном стихијом учествовало више од 100 ватрогасаца, осам авиона и два хеликоптера.

Шумски предео планине Химетус у близини Атине у понедељак после подне захватила је ватра ношена јаким ветром. У опасности су биле оближње куће и струјни водови.

Према речима званичника грчке ватрогасне службе, ватра је захватила само ниско растиње и отпад.

У гашењу пожара учествовало је и локално становништво које се укључило самоиницијативно. Многи становници области у којој је пожар избио напустили су своје домове.

Власти за сада не искључују могућност да су пожари подметнути.

Током летње сезоне шумски пожари веома често избијају у Грчкој и најчешће су узроковани високим температурама, сушом или су подметнути.

Један од највећих пожара захватио је 2007. године више десетина села на југу земље, у којој је тада било проглашено ванредно стање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи