Конституисана Влада Црне Горе

Влада Црне Горе констатовала да наставак реформи и прилагођавање система стандардима ЕУ и НАТО остаје приоритет деловања. На првој редовној седници највише пажње посвећено дефинисању оптималног модела будућег рада извршне власти.

Влада Црне Горе и формално је конституисана у Подгорици након што је Скупштина 10. јуна подржала програм и састав те владе и њеног премијера Мила Ђукановића.

Влада је констатовала да наставак реформи и прилагођавање система стандардима ЕУ и НАТО остаје приоритет њеног деловања, саопштено је након седнице.

"Реализација ових циљева у условима глобалне економске кризе представља посебан изазов за читаво друштво, стога ће влада са максималном одговорношћу и преданошћу паралелно радити како на очувању стабилности и превазилажењу тренутних потешкоћа, тако и на отварању нових могућности за динамичан економски развој након кризе, утемељен на принципима отворене тржишне економије и бољем коришћењу домаћих ресурса", наводи се у саопштењу.

На првој редовној седници највише пажње је посвећено "дефинисању оптималног модела будућег рада извршне власти" и у том смислу задужени су ресори да "у складу са новом организацијом и поделом послова, припреме неопходна акта за ефикасан и квалитетан рад."

Влада је изабрана после превремених парламентарних избора који су одржани 29. марта ове године, а на њима је апсолутну већину освојила дотадашња владајућа коалиција Демократске партије социјалиста и Социјалдемократске партије. 

Мило Ђукановић је у образложењу персоналног састава и програма нове Владе рекао да ће њени стратешки циљеви бити исти као и у претходном мандату - улазак Црне Горе у Европску унију и НАТО.

Нова црногорска влада има неколико ресора више у односу на претходни Ђукановићев кабинет. Поред премијера, Владу чине три потпредседника у 17 министара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво