Станковић новинар године у Хрватској

Већином гласова чланова Хрватског новинарског друштва Александар Станковић, водитељ емисије "Недељом у два" ХРТ-а, проглашен за новинара године у Хрватској.

Водитељ емисије "Недељом у два" Хрватске телевизије Александар Станковић, убедљивом већином гласова чланова Хрватског новинарског друштва проглашен је за новинара године у Хрватској.

"У Станковићевој емисији, која је већ десет година једна од најгледанијих на ХТВ, претреса се све и ништа се не заобилази", наводи се у образложењу кандидатуре.

Хрватско новинарско друштво истиче да је Станковић "неуморан трагач за новинарском истином, друштвени хроничар и жестоки критичар политичких и друштвених збивања који је често отварао теме корупције и организованог криминала".

Захваљујући на награди, Станковић је указао на лош положај новинара у Хрватској. Он је својој тв кући приговорио што никад није директно преносила доделу новинарских награда, иако у програму има простора за награде глумцима или музичарима.

Александар Станковић је публици познат по агресивном вођењу емисије, због чега је са неким гостима имао вербалне окршаје, а Емир Кустурица је недавно прекинуо снимање емисије с њим.

Осим награде за новинара године, додељене су и награде за животно дело, награда за писано, истраживачко и за телевизијско новинарство.

Честитајући награђенима, председник Друштва Зденко Дука подсетио је на корупцију која влада у новинарству, монопол власништва, све јефтиније новинарство и на површне, једностране и често хушкачке информације, текстове и прилоге, као и на дуготрајне, често и неуспешне, истраге о претњама и нападима на новинаре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво