"Нева" изазвала панику у Скопљу

Македонске власти утврдиле узрок експлозије која је потресла Скопље. Ракетно гориво омогућило да део руске ракете "Нева М" експлодира.

Узрок снажне детонације која је у уторак узнемирила житеље скопског насеља Железара је експлозија погодносг дела старе руске против-авионске ракете "Нева М", која се под још нерасветљеним околностима нашла у погону за резање старог гвожђа.

Министарка унутрашњих послова Македоније Гордана Јанкуловска изјавила је, позивајући се на информације до којих се дошло досадашњом истрагом, да је узрок мистериозне експлозије највероватније ракетно гориво које је омогућило да део руске ракете "Нева М" експлодира.

Становници главног града Македоније озбиљно су се узнемирили када је, рано изјутра, одјекнула снажна експлозија, после које је цилиндричан предмет одлетео чак три километра од места несреће.  

Један радник скопске железаре је тешко повређен, јер је задобио опекотине на између 60 и 80 одсто тела.

Ватрогасци и сведоци догађаја спорили су се да ли је детонација изазвана у погону за обраду старог метала, или се, пак, у фабрички круг срушила беспилотна летелица.

Македонска војска је, истовремено, негирала да је експлозију изазвао пад летелице.

Против-авионска одбрана тадашње СР Југославије је модификованим пројектилима "Нева", током рата 1999. године, оборила два америчка авиона, "невидљиви" Ф-117 и Ф-16.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи